Mindenki üveges ételt ad a babájának? Ha nem akkor milyen alapanyagokból készítitek pl. az ebédet vagy az uzsonnát 6-7 hónaposnak?
Szia!
A lányom 9 hónapos. Üvegeset semmit nem eszik meg már. Eleinte 1-2 gyümölcsöset megevett, de a zöldségeket a kezdetektől a házit hajlandó elfogyasztani, de azt imádja.
Alapanyagnak én mindig veszem a piacon a krumplit, brokkolit, stb., meg rizst főzök, ha kell, ahogy adja az életkora és vezeted be az ételeket úgy lehet egyre többet kombinálni.
Arra figyelek, hogy a zöldség és gyümölcs magyar legyen és lehetőleg őstermelőtől vagy szomszéd néni kertjéből, a húst sajna nem tudtam házit intézni, de találtam korrekt húsboltot (nyárra lesz házi csirke nekünk).
Multiban csak végszükségben vásárolok.
Az uzsonna nálunk még mindig anyatej, a vacsora lett kiváltva, ilyenkor vagy a déli főzeléket készítem úgy, hogy ha pl. csirkemell-brokkoli volt a kaja, akkor estére is mehet ez, vagy hús nélkül adom, de a gyümölcsös rizs és kukoricakása (banánnal isteni) is bevált. Lefekvéskor még szopizik és kész.
Ezeket a bolti tejpépeket nem adom neki, mert a gyerekorvosunk azt tanácsolta, amíg anyatejem van, addig felesleges ezt adni. Helyette rizs és kukorica van. Majd még most keresek mást hozzá változatosabbá tenni, de ugye jön a sajt és túró, azok is jók vacsira.
Remélem segítettem. Erre voltál kíváncsi?
2. vagyok
A krumplit keverheted brokkolival, répával, ha a húst bevezetted, akkor azzal is.
Paradicsommal is nagyon jó, ha nincs nyári, akkor üveges (Kecskeméti például) paradicsomlével is jó. (mondjuk a paradicsom csak 8 hónapos kortól (javasolt)
Csak arra figyelj, hogy ne legyen ragasztó állaga, a lányom így nem szereti, tapad a szájpadlására, lágy, krémesre készítsd. A cékla szerintem nem jó krumplival, inkább almával és/vagy rizzsel finom.
De krumpli nélkül is adhatod a zöldséget nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!