Más is érezte már magát pocsék anyának amikor csak sír a baba és nem lehet megnyugtatni? Mit csináltok ilyenkor?
Te befeszülsz, ezt átveszi, ezért megnyugvás helyett sír. Gondolom az apa nyugodtabb lelkiállapotban van, ezért jár gyorsabb eredménnyel.
Agyalás és önostorozás helyett kicsit lazulj el. Ha állandóan teljesítményt mérsz magadnál, akkor ez egy lefelé vezető spirál lesz.
A saját önbizalmad itt a központi kérdés, egyébként nem merülne fel a rossz/jó anyaság kérdése egy 5 hetes csecsemőnél, ahol életkori sajátosság, hogy átsírja a fél napot, mert nincs még más kommunikációs eszköze.
A büfögtetést sose felejtsd el! Büfögtetni evés után, függőleges helyzetbe kell hozni a babát, tehát fel kell venni, és addig várni, amíg nem büfizik. Utána le lehet tenni. Vagy egy kicsit sétálj vele így, amíg elalszik.
Lehet, hogy túl melege van, vagy fázik: ha egy kicsit nyírkos a bőre, akkor melege van, vegyél le róla valamit. Ha hideg a keze és a lába, akkor adj rá valamit.
Eleget evett, nem éhes? Méred? Két evés között, ha sír, megkínálhatod babáknak való langyos teával.
Ha mindent megtettél, és mégis sír, akkor tedd le az ágyába fordítsd oldalra, a hátához tegyél egy párnát, hogy ne tudjon a hátára feküdni, vagy tedd hasra, és hagyd úgy, menj, csináld a dolgod, mert nem tudsz ennél többet tenni. Ha elfárad a sírástól, kifárad, és majd elalszik.
Mindettől te jó anya vagy, lelkiismeret furdalásod ne legyen, más anyák is átmentek ugyanazokon a kétségbeeséseken, amelyeken te is. :) Fel a fejjel, nincs semmi probléma!
Ugyanezt érzem, mint te, pedig ahogy az első is írja, nem kellene.
De nem segít, hogy mindenhol azt olvasom, hogy "ha egy csecsemő sír, sose sír ok nélkül és az anyuka egy idő után felismeri, hogy melyik sírás mit jelent és aszerint cselekszik". Hát kösz, de még nem megy és amikor már végigjátszottam az "éhes, fázik, melege van, koszos a pelenka" kört és egyik se jött be, s csak a "közelségedre van szüksége" marad és mégse nyugszik meg akárhogy ringatom, énekelek neki...stb., akkor én is tehetetlennek érzem magam.
én belevetetettm magam az összes olvasmányba ami csak létezik.
és az anyák lelkére kötik, hogy ne hagyjuk sírni, meg csak szükségből sír, stb, csa nézte magam elé, hogy ezt mégis hogy lehet kivitelezni, amikor csak addig nem sír, mig cicin van, csak álmodhattam a hajmosásról, egy nyugodt wc-ről, arról, hogy nem szalad a ház...és azt gondoltam, ha márpedig így kell akkor erőt veszek magamon, és 24ből 24 ben tartottam kézben a gyermeket, rajtam evett, aludt rendelt pizzán éltem a tv közelében.
és csoda történt! másnap le tudtam tenni, gond nélkül elaludt kiságyban, alábbhagyott az örökös sírás. azt hittem ilyen nem létezik.
Nem vagy ezzel egyedül!
Ha Apuka küzd vele én tudtam 2 perc alatt megnyugtatni, ha én küzdöttem vele, akkor Apuka. Szóval ez a nyugalom dolog 100%.
A fiamnál bejön ilyenkor a kólika tartás(alkarodra fekteted, hogy a könyökhajlatban legyen a feje) és úgy ringattam, majd az ágy fölött folytattam pár perc után, szép lassan ringtava leeresztettem, kihúztam a kezem és a popóját ringattam tovább. El is aludt így pár perc alatt.
Kitartást!!
7 hetes kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!