Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megosztana velem a tapasztalat...

Megosztana velem a tapasztalatat az, akinek a babaja nyelve le volt nove, tapadva, es megsem vitte el felvagatni, mert tudott enni, es nem volt olyan veszes?

Figyelt kérdés
az orvos azt mondta hogy a fogak majd elorebb tolhatjak, es meg ne foglalkozzak ezzel. Erdemes varni, tenyleg kialakul magatol?
2015. szept. 13. 20:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Mire várnál? Magától nem fog megoldódni. Az én lányomnak 2 hónaposan csípték el a nyelvféket. Kb 2 mp volt, azt a jó pillanatot kellett kivárni, amíg az orvos a szájába tudott nyúlni. Jó fül-orr-gégészt válassz, a házi gyerekorvossal nem mertem volna megcsináltatni. Olyan meg hogy túlvágja nincs, aki ezt írta, annak az orvos nem mondta el, hogy miről van szó. Egy ínt kell átvágni, mögötte a nyelv alatt van egy hártyarész, ami magától válik el később (miután az ín nem tarta már vissza) addig amíg szükséges.
2015. szept. 14. 06:25
 12/24 A kérdező kommentje:
köszönöm! nem várok tovább, már eldöntöttem.
2015. szept. 14. 07:54
 13/24 anonim ***** válasza:

A fiunk most 18hónapos, nem ment a szoptatás, fejve kellett adni neki a tejet, de én ráhagytam, így is kényelmes vol1 éves kora körül tűnt fel csak, hogy egyre jobban szív alakú a nyelve, amikor piszkálta az alsó fogait - azt hittem direkt szórakozik, hogy nem nyújtja ki rendesen, aztán elvittem védőnőnek, dokinak megmutatni. Mondták, hogy igen, le van nőlletve a nyelvfék rövid, menjünk el a gégészetre, felvégják.

A gégészeten azt mondta a főorvos, hogy jelen korban teljesen felesleges kínozni ezzel a gyerekett, mert a lefogás is nehéz és egy nagy stressz neki most az egész. HA már a szoptatásnál nem tettük meg, enni tud, akkor majd ha nem megy neki a beszéd kb. 5 éves kor akörül, akkor menjünk vissza. DE! szerinte addigra ezeknek a nagyrésze magától is megoldódik, mert a nyelvfék is nyúlik és vagy újszülöttként, vagy kro beszédben hallható lesz a gond, akkor foglalkozzak ezzel. Hittem neki, nem kínoztuk meg most, remélem megoldódik magától. Van még 1-2-3 éve rá.

2015. szept. 14. 10:18
 14/24 anonim ***** válasza:
Nekem nem fér a fejembe, hogy orvosok ilyeneket mondjanak... Mi is a fül orr gége rendelésen kezdtük, onnan küldtek tovább a sebészetre. 22 hónapos volt egész pontosan a fiam. Neki addigra annyira átszőtték az erek meg az idegek azt a kis hártyát, hogy altatásban csinálta a sebész doki, és még varratokat is kellett hagyni kb 3 hétig. Ennyit arról, hogy magától meg fog oldódni. Kérdező, azonnal vidd a kicsit, csináljanak vele vmit minél előbb.
2015. szept. 14. 13:20
 15/24 A kérdező kommentje:
sziasztok! Elvittem hetfon a kisfiam eloszor a ful-orr-gegere. Rettenetes volt az egesz. Varakoztunk egy jo darabig, aztan behivtak, csak neztek nagy szemekkel, hogy mit keresek ott egy picivel, elmondtam mi a helyzet, es elkezdtek keresni valamilyen steril muszert, egy ollot. Majdnem elsirtam, vagy elhanytam magam, mivel az az ollo minden volt csak nem steril, a vegen veres szovetdarab volt raragadva, mondtam, hogy azzal ne nyuljanak a fiamhoz. Az orvos elnezest kert, hogy ez van, es menjek inkabb a Gyek-be. OK. Atmentunk autoval a megyei korhazba, a Gyerek sebeszetre. Igazabol a vedono miatt mentem eloszor a ful -orr -gegeszetre, o azt mondta ,hogy ott megcsinaljak majd. DE ez sajnos egyaltalan nem igy van...nem is ertem, miert ajanlotta komolyan..ez kesz tortura volt mar igy is, mert amikor a Gyek-be ertunk ott is nagyon sokan voltak, parkolas mindket helyen 500 Ft. A semmiert, mert a Gyek-ben sem csinaltak semmit. Az orvos nagyon kedves volt, de en haragszom ra. egyszeruen nem fer a fejembe a dolog, ott mar volt muszer- termeszetesen nem ollo kell ehhez, hanem egy specialias muszer- ott minden volt, de megsem voltak hajlandoak megcsinalni a ket masodperces beavatkozast, mert az orvos szerint ki tudja a nyelvet nyujtani elegge, ahhoz, hogy ne kelljen, de kesobb felmerulhet majd beszedproblema. Megkerdeztem, hogy akkor miert nem lehetne most tulesni a dolgon, amig ilyen pici, hogy ne kelljen ujra jonni. A valasza az volt, hogy mert a baba is orul, hogy nem csinaljuk meg most ugye? ..es ok barmikor elvegzik ezt, csak jojjek barmikor nyugodtan kesobb. Akkor mar vissza kellett tartanom a sirast, mert annyira ideges es csalodott es duhos voltam. De vegulis, ugy dontottem , hogy nem szolok semmit, nem eroltethetem , hogy csinaljak meg. Az egesz hiaba volt, es teljesen kikeszultem. A kisfiamnak meg mindig le van tapadva a nyelve, ha nem is teljesen-tehat tud enni stb, de a haziorvos sem veletlenul mondta, hogy ez van. En barmennyire szerettem volna egyik helyen sem segitettek. Elmehetnek maszekhoz, lehet, hogy az lesz, de mar egyszeruen nem tudom mit csinaljak...annyira elegem van. Lehet, hogy tenyleg nem kell most megcsinaltatni..es imadkozhatok, hogy ne legyen kesobb problema vele. nem tudom..De ez az egesz orszag es a betegellatas siralmas es komolyan elkeserito. Barcsak lenne lehetosegem elkoltozni. Meg most is emelygek ha eszembe jut az az ollo...szegyenletes...
2015. szept. 23. 20:22
 16/24 anonim ***** válasza:

ehhez képest nekem maga a gyerekorvos mondta hogy le van nőve, és a gyerekorvos fel is vágta(valami csipesszerűséggel).

sajnálom, hogy ilyen tortúrán mentetek keresztül, ne amúgy nem is értettem miért nem a gyerekdokihoz mész ezzel, de gondoltam felétek máshogy szokás.

2015. szept. 23. 21:16
 17/24 anonim ***** válasza:
*de amúgy
2015. szept. 23. 21:17
 18/24 anonim ***** válasza:
Ez Miskolc?
2015. szept. 24. 06:59
 19/24 A kérdező kommentje:
a gyerekorvosnal kezdtuk, amikor a 4hos vizsgalaton voltunk, ott mondta, hogy le van nove a gyerek nyelve..de nem csinalt semmit. vagyis azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. ezert tettem fel itt a kerdest, mert ugy ereztem, hogy inkabb igenis foglalkozom vele..majd ezek utan a vedono mondta, hogy menjunk a ful -orr-gegere. ahonnan elkuldtek a gyek-be stb, ahogy irtam. Igen ez Miskolc. koszi mindenkinek megegyszer a valaszt, az egyutterzest..meglatjuk mi lesz. LEhet, hogy elviszem maszekhoz, mar nem tudok mit kitalalni.
2015. szept. 24. 07:59
 20/24 anonim ***** válasza:
Ha azt mondta az orvos, hogy nem biztos, hogy kelleni fog, miért nem hiszel neki? Lehet, hogy sikerül megúszni, én nem erőltetném a helyedben.
2015. szept. 24. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!