Megosztana velem a tapasztalatat az, akinek a babaja nyelve le volt nove, tapadva, es megsem vitte el felvagatni, mert tudott enni, es nem volt olyan veszes?
A fiunk most 18hónapos, nem ment a szoptatás, fejve kellett adni neki a tejet, de én ráhagytam, így is kényelmes vol1 éves kora körül tűnt fel csak, hogy egyre jobban szív alakú a nyelve, amikor piszkálta az alsó fogait - azt hittem direkt szórakozik, hogy nem nyújtja ki rendesen, aztán elvittem védőnőnek, dokinak megmutatni. Mondták, hogy igen, le van nőlletve a nyelvfék rövid, menjünk el a gégészetre, felvégják.
A gégészeten azt mondta a főorvos, hogy jelen korban teljesen felesleges kínozni ezzel a gyerekett, mert a lefogás is nehéz és egy nagy stressz neki most az egész. HA már a szoptatásnál nem tettük meg, enni tud, akkor majd ha nem megy neki a beszéd kb. 5 éves kor akörül, akkor menjünk vissza. DE! szerinte addigra ezeknek a nagyrésze magától is megoldódik, mert a nyelvfék is nyúlik és vagy újszülöttként, vagy kro beszédben hallható lesz a gond, akkor foglalkozzak ezzel. Hittem neki, nem kínoztuk meg most, remélem megoldódik magától. Van még 1-2-3 éve rá.
ehhez képest nekem maga a gyerekorvos mondta hogy le van nőve, és a gyerekorvos fel is vágta(valami csipesszerűséggel).
sajnálom, hogy ilyen tortúrán mentetek keresztül, ne amúgy nem is értettem miért nem a gyerekdokihoz mész ezzel, de gondoltam felétek máshogy szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!