Megosztana velem a tapasztalatat az, akinek a babaja nyelve le volt nove, tapadva, es megsem vitte el felvagatni, mert tudott enni, es nem volt olyan veszes?
Nahát, hogy én mindig megtalállak itt :)))
Bocsi az offért :)
én babám is jó evő volt, csak újszülöttként sírásnál láttam, mintha nem lenne felválva teljesen a nyelve, szóltam is nem is egy csecsemősnek, mindenki csak legyintett rá, meg nem kell azt felvágni, és még többféleképpen elbagatelizállták.
ahogy telt az idő, figyeltem is, hogy a nyelve hegyét folyamatosan visszahúzta a fék, egy idő múlva nem volt nyelvhegye, hanem szívalakú lett a nyelve. arról meg itt kérdezősködtem, senki nem válaszolt semmi konkrétat.
erre 3 hónapos korában (kb), megjegyzi a gyerekorvos, hogy le van nőve a baba nyelve, akarja e hogy felvágjam? erre én úgy kiakadtam!hogy a kórházban akkor miért nem foglalkoztak vele, direkt rá is kérdeztem, stb. Jóhogy felvágattam(tekintve hogy a beszédtanulásnál is okozhat problémát). felvágta, de olyan mélyen, hogy akkor meg azon borultam ki, hogy teljesen eltűnt a nyelvfék, kezdtem aggódni, hogy elcseszte a doki(sok hibát követ el, rossz a híre is, de gondoltam, csak futó pletyka).
azóta se tudom hogy jól csinálta e, vagy "túlvágta"
szerintem ilyen nincs, hogy a fogak majd előretolják...
én felvágatnám, csak utánanéznék, hogy kivel(igaz, hogy egy csippentés csak az egész, de javaslom öreg doki ne legyen!)
szóval én láttam a babán is, hogy sírásnál nem tudja felemelni a nyelvét, amennyire akarná, a fék húzta vissza(tehát nem természetes)
és olvastam hogy beszédtanulásnál problémát okozHAT.én meg nem akarok pösze gyereket, gagyogni is tisztán gagyogjon :D
de te babádnak van még nyelvhegye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!