Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 12 hetes babám jelezheti...

12 hetes babám jelezheti valamilyen módon, ha szomjas?

Figyelt kérdés

Ha a kutacsa mély, mindig meg kell itatni? Ha csak szoptatok, akkor adjak neki cicit? Ezzel hogy nem fog összezavarodni a 3 óránkénti etetés?

Vizet szoktam neki adni, bár néha nem fogadja el, és sokszor bukik utána.

Azért gondolom, hogy szomjas, mert a nyelvével folyamatosan egy műveletet végez, mintha "keresgélne", mintha száraz lenne a szája, mint nekünk ébredéskor...

2008. szept. 8. 11:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha a babád keresgélő mozdulatokkal tátog a szájával az azt jelenti hogy keresi a cicit. Ha a szája száraz, esetleg cserepes, a nagykutacs beesett vagyis homorú akkor a baba folyadékhiányos!!! Víz helyett adj neki anyatejet, bátran tedd minden alkalommal mellre amikor ezt jelzi. ( kis fejecskéjét forgatja, nyitogatja a száját ) A 3 óránkénti etetés nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. A babákat érdemes igény szerint szoptatni semmi baj nem származhat belőle és a tejtermelés is biztosabb alapokon állva követni tudja a baba igényeit. Az anyatej gyorsan könnyen emészthető kevés ideig van a gyomorban ezért a kicsik hamar meg is éheznek, nekik hosszú a 3 óra szünet.

Szoptass bátran!!

2008. szept. 8. 11:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Az első hozzászóló válaszához csak annyit fűznék hozzá, hogy a ciciből először egy kékes színű, híg tej jön, ami mintegy szomjoltásra való "leves". Így nyáron sokkal több van belőle, tapasztaltam, mert sajnos fejnem kellett, nem tudtam szoptatni. Jól vagyunk kitalálva. :)
2008. szept. 8. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!