Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meg lehet tanítani és ha igen...

Meg lehet tanítani és ha igen hogyan egy 8-9 hónapos babának, hogy valami süt és nem menjen oda?

Figyelt kérdés
Családi házban lakunk és nem fogjuk bírni a gázszámlát így beszereztünk egy kályhát, de nagyon félek, hogy a babám megégeti magát, mert a nappaliba tesszük, ahol napközben sokat vagyunk. Van valami jó módszer v. legyek mindig a sarkában, ha a kályhával tüzelünk? Az a baj, hogy olyan a lakás, hogy nincsenek ajtók..., tehát nem tudom pl. a szobába bezárni.
2008. szept. 7. 16:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell bezárni ! Amikor begyujtotok mondjátok el neki hogy meleget csináltok és amig csak langyos a kályha fogjátok meg a kezével az oldalát "érzed itt meleg "ahogy melegszik egyre távolabb érzitek a meleget elég ha odatartjátok a kezetek a meleg felé...ugyanez a sütővel is a helyzet ,de ha hideg akkor is fogja meg hogy olyan is tud lenni és mindig szólni kell , hogy apa begyujtott meleg a kályha... hamar megtanulják (3 gyerek van nálunk egyik sem égette meg magát sose!)
2008. szept. 7. 16:55
 2/3 anonim ***** válasza:

amikor majd tüzelni kezdetek és forrón fűt vidd oda mutasd meg neki,hogy ez nagyon meleg és ha megéget fáj. biztosan lesznek balesetek, mert elfelejtheti. de ha többször elmagyarázod megmutatod milyen meleg van a közelében óvatos lesz. Amit még esetleg lehet tenni tegyetek rácsot a kályha köré ami távol tartja a gyereket.

Jobb ötletem nincs.

A nagyobbik 4 éves és nem emlékszem,hogy lett volna balesete a sütővel, vagy gáztűzhellyel. Vele a fent említett módszert csináltuk. Na persze égette meg magát, de csak egy picit az ujjacskáját. Nagy tragédiák nem történtek. A kicsi meg még nem mászik így őt még nem ismerem e téren.

Ha elég bölcs vagy és nem rettegsz állandóan nem lesz nagy baj. Csak a legszükségesebb óvintézkedéseket tedd meg, nem szabad túl dramatizálni.

Remélem nem lesz baj és élvezitek továbbra is az együttléteket. Hála ég még nincs itt az ideje a tüzelésnek.

Még egy valami jutott az eszembe. A sütővel hogy csinálo9d ha megy? Kicsukod a konyhából? amikor sütsz mutasd meg neki és amikor kályha lesz a lakásban eltudod neki mondani,hogy ez is olyan mint a sütő, de itt anya nem tudja az ajtót becsukni ,mert nem lát , hall téged. stb.:)))

2008. szept. 7. 17:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Akkor szoktam sütni, főzni, ha alszik, ezért még nincs ilyen téren tapasztalatom ill. csak 2 hete mászik. De nagyon jó ötleteket adtatok, akkor megpróbálom majd megbeszélni vele és megmutatni. És én is remélem, hogy nagyon messze még a fűtés szezon..., jó is lenne...!:-)
2008. szept. 7. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!