8 hós babának meg lehet tanítani hogy hova ne menjen, mit nem szabad? Ha igen, hogy? Természetesen rácsapás nélkül.
Hát pedig jobb lesz, ha elpakolsz néhány dolgot. A baba nem érti a NEM szót, vagyis egy idő után megérti (10-11 hós korára), de tojik rá. Az én babám (11h) odamegy a konnektorhoz, rászólok, hogy NEM, rámfigyel, de aztán tovább akarná bütykölni. Megint szólok, megint rámnéz, megint folytatja. Megint szólok, megint... Aztán odamegyek, és elhozom onnan. Ezek után visszamegy. És még folytathatnám.
A konnektorokba dugtunk ilyen védőbigyót, a zsinórokat elvezettük, mindenfélét felpakoltunk, hogy ne érje el.
Az alsó polcokra (ahol eddig dvd-k és könyvek voltak) most az ő játékai vannak, azt legális pakolni. A konyhában az alsóbb fiókokból kivettem az éles-szúró-vágó eszközöket, helyettük odatettem merőkanalat, fakanalat, amikkel játszhat. Naponta többször pakolok vissza mindent a helyére, és vándorolnak a tárgyak. Néha az ágy alól húzok elő műanyag konyhai edényt, néha a konyhai fiókból szedek elő dvd-t, vagy babajátékot, vagy éppen egy tönkölybúzát.
Szóval nem akarlak elkeseríteni, de most jön még csak a java!! Jobb lesz, ha elpakolod azokat, amiket féltesz a babádtól! Addig is mondogasd lelkesen, hogy NEM, és ajánlj valami más izgalmasat a babádnak. Ne csak tilts, adj neki más lehetőséget!
Remélem tudtam segíteni :)
Persze, mindél korábban elkezded neki mondani, hogy nem szabad valamit, annál előbb megérti. Én is a morgós rászólásos technikát választottam és azért bevált. Amit sokszor elmondtunk neki, hogy nem szabad, azt meg is értette. Olyan 11 hónapos lehetett szerintem, amikor már abszolút megértette, hogy nem szabad valamit és akkor már szót is fogadott.
Szerencsére nálunk a konnektorozást is megértette, hogy nem szabad!
Csak kitartás és sok figyelem, türelem kell hozzá, de igazad van, hogy már most elkezdted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!