Nagyon elvagyok keseredve. Mit lehet ilyenkor tenni?
Szia!
Az én babám kifejezetten nem ivott cumisüvegből.
Vettem szilikonos itatót és ízesített tápit (Mildibé 9+ banános) nagyon finom banán íze van, és ez az egy amit elfogad. Esetleg pici kakaót teszek bele.
Ha gondolod próbáld ki, hátha eredményesebb lessz!
Vagy még a sinlakot keverheted főzikhez és gyümikhez!
Ha semmiképp nem fogadja el a baba a tápit.
Egyébként mással is pl: gyümi, zöldséggel is megkapja a baba a (tejben lévő) vitamin és ásványianyagokat!!
MIért lenne baj?
Arra nem gondoltál, hogy esetleg nem szereti a tejes dolgokat? Az én kisfiam elég sokáig visszahányta a tápszert és hiába próbáltunk mindig mást egyik sem tetszett neki, aztán három hónapos még nem volt már kapott rendes kaját pépesítve, de éjszaka még tápszert ivott, ami persze mindig visszajött. Aztán 6 hónaposan bekerült bölcsibe ott reggelire kapott tejpépet, de soha nem akarta megenni, így a gondozónőkkel és a védőnővel egyetértésben teljesen elhagytunk mindennemű tápszer és tejpépet és képzeld el azóta sincs semmi baja attól a naptól kezdve, hogy ezeket nem kapta rendesen evett, semmi nem jött vissza neki. És azóta se hajlandó tejet inni, minden más tejterméket megeszik csak a tejet és a tejbegrízt nem hajlandó.
Ha nem eszi a tápszert adj neki feles tejet. Tehát úgy, hogy mondjuk megiszik 2 deci tápszert, akkor 1deci tej 1 deci víz én néha tettem ble egy ici pici vaniliáscukrot, vagy kakaót, de tényleg csak egy icipicit, hogy elvegye a tej ízét. Éheztetni és sírattatni nem érdemes, csak mert a könyv azt írja, hogy... Minden gyerek más és más, és vannak esetek, amikor nagyon el kell térni a könyv betűitől. Ha félsz a kálcium hiánytól, adj neki hetente egyszer kálciumot pezsgőtablettában, vagy lehet kapni rendes ampullás kiszerelésben (bár azt hiszem azt csak orvosi receptre adják már).
Sok sikert és ne feledd te tudod mi a jó a gyerekenk, nem a könyv.
Nekem is hasonló a problémám, csak annyiban más hogy valamennyit elfogad, de nincs annyi sosem mnt amennyinek lennie kell.
És azért baj,mert a védőnő kiidegel vele,hogy meg kell lennie a mennyiségnem mert ennyi minimum kell a fejlődéséhez.
Szia!
9 honaposan mar adhatsz neki turot meg natur joghurtot is amit osszekeverhetsz a kedvenc gyumolcsevel igy biztos izleni fog neki.
Vagy amit elottem is irtak elmentek esetleg egyutt es kivalasztotok egy szep szines csoros poharat es veszel izesitett tapszert vagy megizesited kicsi vanilias cukorral,kakaoval.
De ha szereti a baba kekszet azt is martogathatja tapszerbe.
Sok erot kivanok neked!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!