Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes baba leesett az ágról...

3 hetes baba leesett az ágról (? )

Figyelt kérdés

Nem voltam otthon (tréningnap), most este mesélte a párom hogy mi történt, olyan 20 centis ágyról esett a pici egy üres papírdoboz is volt a padlószőnyegen ahova esett.

Reggel történt a baj anyósomék nem vitték be ügyeletre, azt mondták amint felvették megnyugodott félálomban volt a pici amikor esett, végigtapogatták de sehol nem éreztek változást a kicsi se sírt fel amikor végigtapogatták. Nem volt véres széklet, nem folyt a füléből semmi, semmilyen külsérelmi nyom nincs.

Én csak annyi furcsaságot vettem észre hogy este (hétórási fürdetés után) szokatlanul tovább tartott az etetés többször szinte elaludt közben és bukott kétszer de nem csúnyán..

Nem tudom hogy bevigyem így az ügyeletre, ha ott lettem volna azt hiszem azonnal rohantam volna vele, de így hogy nyugtatgatnak hogy észre se vettem volna ha nem mondják nem tudom mit csináljak.

Gyerekorvost mindenképp hívom holnap de nem tudom hogy most este bevigyem-e már az ügyeletre

2015. aug. 17. 21:58
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 A kérdező kommentje:
5 éve bár nem értem ez miért fontos. Hívtam anyósomat ő azt mondta hasra, félig a dobozra. Felsírt de amikor felvette hamar megnyugodott, utána egész nap semmi szokatlan nem volt a viselkedésében. A párom négykor ért haza nem tudom neki mikor szóltak. Én este jöttem meg de tényleg csak ez tűnt fel hogy lassabban evett, de volt már ilyenre példa.
2015. aug. 17. 23:27
 32/66 anonim ***** válasza:
65%
Döbbenetes felelőtlenség mindhárom felnőtt ember részéről, ami történt. Téged, a férjed és az anyósod is beleértve! Azonnal orvoshoz vittem volna, ha ilyen történik. Most reménykedhettek, hogy nincs olyan baja, ami elsőre nem látszik, a következő pillanatban meg belehal. Mert ha anyós arra nem képes, hogy egy mozgásképtelen gyerekre vigyázzon, akkor a szakértelme tuti nem válasz arra, hogy van-e baja a gyereknek vagy sem. A férjed meg nem apa, ha ezek után nyugodtan tud aludni. Nevetséges az egész! Drukkolok, hogy mázlija legyen a gyereknek és túlélje veletek a következő néhány évet! Felelőtlen banda! N32
2015. aug. 17. 23:35
 33/66 anonim ***** válasza:
19%
Csak azért kérdeztem meg,mert furcsa volt hogy az anyósod korát nem tudod pontosan.Gondolom ennyi idő alatt csak jàrtatok köszönteni.Mindegy nem érdekes.Azt furcsàllom,miért nem hívott azonnal mentőt,ügyeletet.
2015. aug. 17. 23:37
 34/66 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem agyràzkódàst kapott a pici,bàr NE LEGYEN IGAZAM!Azt írod többször elaludt etetésnél.Furcsàlltad.Miért nem hívott rögtön orvost anyósod.Ird meg légyszi holnap,hogy mi volt orvosnàl.
2015. aug. 18. 00:05
 35/66 anonim ***** válasza:
59%
3 hetes gyerek simán arrébb tornássza magát. Enyém 1 hetesen bejárta az egész ágyat rugdalózva. Az is lehet leült anyós az ágy szélére és attól legurult. Ha tényleg csak 20 cm és nem keményre esett nem hiszem, hogy baja lehetne.
2015. aug. 18. 00:06
 36/66 anonim ***** válasza:
87%

El tudom képzelni, hogy arrébb kúszik ekkora baba.

A lányom 3 hetesen mózesben aludt. Úgy tettük le, hogy hason volt és a lába hozzáért a mózes alsó részéhez. 5 perc múlva a mózes felső részében, háton találtuk meg. Nem láttuk, hogy mi történt, de valószínűleg feljebb és oldalra kepesztett, majd a falra rákúszva átborult a hátára.

Ha egy oldalfal nélküli ágyon lett volna, jó eséllyel leesik róla.

A férjemet 2 naposan rántotta le a pelenkázóról(80-100cm magasról) a nővére. A család a mai napig emlegeti, hogy amikor berohantak vele az ügyeletre, az orvos mosolyogva mondta, hogy a babák még nagyon rugalmasak, hogy túléljék a kezdő szülőket. Semmi baja nem lett.

Ettől függetlenül inkább megmutatnám orvosnak, mert inkább lássa feleslegesen, mint később kiderüljön, hogy baj van. Ultrahanggal kutacson keresztül meg tudják nézni az agyát. Röntgen szerintem kihagyható, mert ha csonttörése lenne, akkor sírna, hiszen az fájdalommal jár.

Ráadásul a röntgen lágyszövet sérülését nem is mutatja ki. Ha az UH eltérést talál, akkor úgyis továbbküldik CT-re is.

2015. aug. 18. 05:47
 37/66 anonim ***** válasza:
75%
Az én 3 hetes babám pont a multkor hanyatt fekvésből oldalra fordult, csak lestem.Azonnal vinném a kórházba ha bármi ilyesmi történne.
2015. aug. 18. 05:55
 38/66 anonim ***** válasza:
0%
én vizsgára is inkább vittem volna magammal a babát,mint h másra bizzam,nálunk is volt a fősulin olyan lány aki babával jött vizsgázni,addig aludt a baba...nem is értem neked ebben mi tartott estig.
2015. aug. 18. 08:02
 39/66 anonim ***** válasza:
79%

Szóval arra, hogy hogy esett le és ki hol volt ekkor, nem írnék semmit.

Viszont az agyrázkódás egyik jele az aluszékonyság, a másik a hányás. A többit egy ekkora gyerek még nem tudja jelezni. Azt mondtad etetés közben többször bealudt, illetve bukott többször...ami neked fura volt, tehát ez nem egy gyakori dolog. Akkor lehet én vagyok a hülye, de mit kerestek otthon...orvoshoz kéne menni talán, de ez csak egy ötlet.

2015. aug. 18. 08:17
 40/66 anonim ***** válasza:
Miért lett törölve a válaszom?
2015. aug. 18. 08:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!