Hogyan lehet kiszoktatni a macskát a szobából, ahova a baba fog születni?
2 hónap múlva megszületik a lányunk, van egy 2 éves macskánk, 50 nm-es 2 szobás lakásban lakunk.
Eddig a macskának minden meg volt engedve, a lábunknál aludt az ágyban, ez a szoba volt az otthona. Most ledig ki kellene szoktatni, mert ide fog érkezni a baba. Nem akarom, hogy bejöjjön ide a cica, de félek hogy majd a tiltás miatt csak azért is megkísérli a beszökdösést. Szerintetk mit tegyek?
Hát, jó kérdés :)
ezek a "fránya" macskák! ;)
ha olyan, mint a miénk, csak tiltani tudjátok, szerintem, és állandóan csukni a szoba ajtót :(
nálunk hellyel-közzel macskamentes az egyik szoba...de így is szeret beszökni oda.
bár olvastam különböző spay-kről, amik távol tartják a macskát bizonyos helyekről. Állatboltban kéne utána érdeklődni hatékony lehet-e.
Boldog babavárást! jó egészséget!
37/N
Koszi a valaszt!
Neked nem volt problemad azzal, hogy egyutt tartani macskat babaval?
A sok szor, a macskaalom, stb?
A macska nem olyan mint a kutya, nagyon kevés egyed hajlandó a klasszikus "tiltásnak" eleget tenni. Nekünk is velünk alszik a két macska az ágyba a lábunknál, miközben a bölcsőben mellettem alszik a 3 hónapos lányom. Sosem volt ebből gond. A macskákat nem igazán érdekli a gyerek, sosem akartak mellé feküdni vagy ilyesmi, persze ez is macska függő.
Semmi baja nem lesz a babádnak ha egy légtérbe van a cicával. Nyilván a kiságyba és a pelenkázóra nem engeded fel. Nálunk pl van járóka a nappaliban. Azt éjjelre letakarom egy nagy lepedővel, mert oda befeküdnének. Van egy három éves lányom is, ő is a macskák és a kutya mellett nőtt fel. Betartottuk az alapvető higiénés szabályokat, gondozzuk az állatokat is (féreghajtás, szőrápolás) és soha egy percig nem volt baja a gyereknek se a szőrtől, se magától az állattól.
Nehezen.
Mi kertesben lakunk, de benti-kinti cicánk volt, vagyis van.
Egyszerűen sehogy sem tudtuk úgy alakítani, hogy ne jusson be, egyszerűen az agyunkra ment, nyávogott, besurrant, stb.
Télre kénytelenek voltunk beengedni, amíg kicsi volt a gyerek (1 év alatt,),és árgus szemekkel figyeltem mindig, ha bent volt, na meg takaríthattam 5x annyit a szőr miatt.
Most nyáron egyszerűen kilakoltattuk, de még így is állandóan beszökik.
Már bánom, hogy gyerek előtt fogadtuk magunkhoz, nem később.
Nem tudom a megoldást, főleg lakásban, kemény lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!