7 hónaposan ehet már krémtúrót a baba?
Nem!
Én 8 hónaposan kezdtem a tejtermékek bevezetését, sajttal, túróval, majd natúr joghurttal. Én kevertem bele friss gyümölcsöket.
A bolti krémtúróba annyi adalék anyag van, hogy messziről kerüld. Kb 1,5 évesen adtam először. De ritkán kap.
Vannak még kimondottan babáknak készült túródesszertek, ezekre rá van írva, mikortól adható. Azt hiszem a Kecskemétinek van olyan, ami már 7 hónapos kortól adható.
Ne siess, ráérsz mindent bevezetni.
savanyított tejterméket éppenséggel nagyon lassan megkezdheted (ha jól tudom anyatejeseknél van 8 hós kortól, tápszereseknél mindent előbb lehet egy hónappal).
DE, ne bolti krémtúrót, mert tiszta cukor, aroma, színezék, stb. Házilag készítsd el, de előtte inkább csak kóstoltasd vele a túrót, én szét szettem 10-15 grammos porciókba, lefagyasztottam és apránként adogattam neki a gyümölcs mellé.
Ha húst már eszik, akkor bátrabban bevezetheted a joghurtot, túrót, sajtot. (főtt tojás sárgáját is.)
Ha már evett túrót, akkor a krémtúrót is megpróbálhatod.
Mi is 4 hónapnál kezdtük, 6,5-7 hótól vezettem be a sav. tejtermékeket.
Furi doki.
Ha 4 hós korától kóstoltatod, akkor kb 5 hós korától tudsz egy-egy étkezést kiváltani. Még a zöldségeket-gyümölcsöket sem ismerte meg mind.
De mindenki másképp csinálja. Védőnő nem segít?
Én így tettem (4 hós korától kapott tápszert is, ezért akkor kezdtem a kóstoltatást is):
6 hó - glutén
6-7 hó: húsok (csirke, majd marha)
8 hó: tejtermékek
10 hó: tojás sárgája
12 hó: tojás fehérje
20 hó: tej
1 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!