Tényleg a legtöbb baba már mászik és áll 8 hónaposan?
Az ismerősi körben van baba aki szinte napra 10 hósan kezdett mászni, és van aki 9 hónaposan már stabilan kapaszkodás nélkül járt.
Igen nagy különbségek vannak, de mind normális :)
Én személy szerint az önálló ülést vártam a legjobban, erre a fiam felállt, bútorok mellett lépegetett, majd mászott, és csak azután ült :D Tojt rá hogy én mit akarok ;)
igen, én is ezt tapasztaltam itt. az én babám is 8 honapos, probálkozik a kuszással, de még inkább csak o is ugy gurulva kozlekedik :D
viszont, barátnom kisfia 6 honaposan felállt a kiságyba, 8 honaposan már tologatta a széket maga elott...
én is 9 honaposan felálltam és 10 honaposan, ahogyan anyum mondja már -szaladtam.
Hát azért kúsznia már illene ennyi idősen.
Fiam mondjuk soha nem kúszott 6-6,5 hósan kezdett mászni, 7,5 hósan ült, napra pontosan 8 hósan áltt fel. Még nem volt 11 hónapos mikor kapaszkodás nélkül ment.
Ismerek olyan 8 hónapost, aki forog, és forgàsból ül fel. Egy másik ismerősöm 8 hónapos lánya kapaszkodva lépeget a bútorok mellett.
Ők nem olvassák a könyveket, hogy mit kellene csinálniuk.
de miért jó ha leírom? nem döfés az neked? fiam 5 hónaposan kúszott, 6 hónapos kora előtt pár nappal kezdett mászni és egyből ki is ült belőle. 7 hónaposan felállt, 8 hónaposan kapaszkodva lépegetett, 8,5 hónaposan elkezdte tolni a bútorokat, 10 hónaposan már babakocsi nélkül sétáltunk.
a lány 9 hónapos koráig csak forgott :D
nincs jelentősége.... de tényleg :) majd ha valamit nem csinál időben, akkor meg kell mutatni szakembernek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!