Cumikérdés? Hós babám csak az alváshoz cumizik, de elszeretném venni tőle az ő érdekében.
Szerintem, ha nem állandóan van a szájában a cumi, csak alváskor, akkor nincs semmi baj. Ha majd kicsit idősebb lesz (kb. 1,5-2,5 éves), akkor meg lehet vele beszélni, hogy ő már nagy, s nincs rá szüksége.
Én is olvastam, hallottam mindenféle rémtörténeteket a cumiról. Először fenntartással voltam én is vele kapcsolatban, de végülis nálunk nem volt semmilyen gond, úgy adtam nekik, ahogy jónak éreztem. Arra odafigyeltem, hogy cukros lé ne érje a fogakat, azaz amint lehetett átszoktattam őket pohárra. S csak játszócumijuk volt. Viszont már csecsemő kortól csak elalváshoz kapták a cumit, így csak ez maradt meg. A kisbabákat megnyugtatja a cumizás, akárki akármit mond. Az elalvás előtti nyügi esetére nagyon jó. Alvás közben pedig általában kiesik a szájukból.
Engem három lurkó erősített meg ebben, mindháromnak szépek, egészségesek a fogaik, és 1-3 éves kor között nyugodtan meg lehetett velük beszélni, hogy a cumihoz ők már nagyok, az csak a pici babáknak kell. Ők már viccesen néznek ki vele stb.. Az egyik lurkó annyit tartott meg magának, hogy most is vele van elalváskor, de csak a kezében fogja, sőt nem is egyet, hanem kettőt. :-))) Valaki macival alszik el, ő cumit ölelget. :-)))
szia,
a mi kisfiunk 12 hónapos korától iszik egyedül üvegből, csak most locsolja minden felé, igy beszüntettük alvás előtt :) egyébként én is csak alváshoz adom Neki oda a cumit, nap közben nem is keresi, elvan nélküle. nem függő a babád, ne aggódj!!
Ági
10:38-as vagyok ismét.
Nekem (bár az elsőre nem emlékszem már, de) a második 8 hónaposan, harmadik 1 évesen evett egyedül a cumisüvegből. De volt, hogy visszaszoktak etetésre. Ilyenkor igényelték, hogy velünk legyek, gondolom a közelség és a megnyugtató rituálé miatt. De volt amikor követelték, hogy ők foghassák a cumisüveget. Mikor mihez volt kedvük, rájuk hagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!