Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumikérdés? Hós babám csak az...

Cumikérdés? Hós babám csak az alváshoz cumizik, de elszeretném venni tőle az ő érdekében.

Figyelt kérdés
Amíg nem lesz teljesen cumi függő. Itt aztán olvasok rémtörténeteket hogy még 2-3 évesen is cumiznak. Tehát este megkapja a tápszert, elalszik a kezemben és leteszem az ágyába és már nyitja a száját a cumiért. Hiába szimogatom a fejét elkezd ordítani és még a szemét is kinyitja. Mit csináljak? Ti ezt hogy oldotátok meg?
2010. márc. 9. 10:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Én nem venném el tőle. Én terhesség előtt és alatt is cumiellenes voltam. Párom is. Ikreink lettek. Mindkettő cumizik, de nem "függők". A szájukba van, de nem hiányolják ha nincs. Este azzal alszanak el, de ha kiesik nem sírnak. Mivel csak pár hónapig tudtam szoptatni őket így ők cici helyett cumival vigasztalódnak. Szerintem, a te babád is nyugodtabban alszik ha a szájában van. Ráérsz később leszoktatni róla, ha már valamennyire felfogja a dolgot. A mai cumiktól már nem lesz baja.
2010. márc. 9. 10:19
 2/18 anonim ***** válasza:
Kap cumit, ha keri. Most van az ideje, olyan hamar eltelik ugy is ez a babakor/ kisgyermekkor... Ugy sem fog cumizni mig a vilag. Hadd eljen a manak a gyerek. Ne mar mostantol azert parazzal mi lesz kesobb. Sokszor azert nagy segitseg a cumi az az igazsag. Ha valamit akar szopogatni ugyis talal valamit (ujjat, takarot, macit, nyelvet, szajat).
2010. márc. 9. 10:22
 3/18 anonim ***** válasza:
ha csak alváshoz kell, az nem függőség. azzal rosszabbat teszel neki, ha elveszed erőszakkal. nem lesz semmi baja, ha alváshoz használja.
2010. márc. 9. 10:24
 4/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Még arra gondoltam hogyha majd este egyedül megeszi a tápszert üvegből akkor majd elalszik, nem?(mivel tápszeres, igaz van még naponta két szopi is) Amúgy mikortól esznek általában egyedül ügyesen üvegből?
2010. márc. 9. 10:34
 5/18 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha nem állandóan van a szájában a cumi, csak alváskor, akkor nincs semmi baj. Ha majd kicsit idősebb lesz (kb. 1,5-2,5 éves), akkor meg lehet vele beszélni, hogy ő már nagy, s nincs rá szüksége.

Én is olvastam, hallottam mindenféle rémtörténeteket a cumiról. Először fenntartással voltam én is vele kapcsolatban, de végülis nálunk nem volt semmilyen gond, úgy adtam nekik, ahogy jónak éreztem. Arra odafigyeltem, hogy cukros lé ne érje a fogakat, azaz amint lehetett átszoktattam őket pohárra. S csak játszócumijuk volt. Viszont már csecsemő kortól csak elalváshoz kapták a cumit, így csak ez maradt meg. A kisbabákat megnyugtatja a cumizás, akárki akármit mond. Az elalvás előtti nyügi esetére nagyon jó. Alvás közben pedig általában kiesik a szájukból.

Engem három lurkó erősített meg ebben, mindháromnak szépek, egészségesek a fogaik, és 1-3 éves kor között nyugodtan meg lehetett velük beszélni, hogy a cumihoz ők már nagyok, az csak a pici babáknak kell. Ők már viccesen néznek ki vele stb.. Az egyik lurkó annyit tartott meg magának, hogy most is vele van elalváskor, de csak a kezében fogja, sőt nem is egyet, hanem kettőt. :-))) Valaki macival alszik el, ő cumit ölelget. :-)))

2010. márc. 9. 10:38
 6/18 anonim ***** válasza:
Én megpróbáltam leszokatni ,erre megtalálta az ujját.Most már bánom, inkább cumi, azt kicsit nagyobb korába el tudtam volna venni tőle :-)))
2010. márc. 9. 10:39
 7/18 anonim ***** válasza:

szia,

a mi kisfiunk 12 hónapos korától iszik egyedül üvegből, csak most locsolja minden felé, igy beszüntettük alvás előtt :) egyébként én is csak alváshoz adom Neki oda a cumit, nap közben nem is keresi, elvan nélküle. nem függő a babád, ne aggódj!!

Ági

2010. márc. 9. 10:40
 8/18 anonim ***** válasza:

10:38-as vagyok ismét.

Nekem (bár az elsőre nem emlékszem már, de) a második 8 hónaposan, harmadik 1 évesen evett egyedül a cumisüvegből. De volt, hogy visszaszoktak etetésre. Ilyenkor igényelték, hogy velünk legyek, gondolom a közelség és a megnyugtató rituálé miatt. De volt amikor követelték, hogy ők foghassák a cumisüveget. Mikor mihez volt kedvük, rájuk hagytam.

2010. márc. 9. 10:43
 9/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.:) Most azt csináltam hogy amikor elaludt rá 10 percre mentem és kivettem a szájából. Már amúgy is csak lógott benne, nem is járt a szája. Gondolom így nem szokja meg hogy alvás közben is jár a szája csak szigorúan elalváshoz.
2010. márc. 9. 10:44
 10/18 anonim ***** válasza:
Én is cumiellenes voltam, de nagyon hasfájós volt a babám, és csak cumival nyugodott meg. 3 hónapos koráig elég sokat cumizott, aztán napközben már nem adtam neki, csak elalváshoz, de akkor sem mindig, ha babkocsiban alszik, akkor pl nem kap, de nagyon jó dolog a cumi, ha pl autóval megyünk vhova és elkezd ordítani, vagy idegen helyen kell aludni, anyóséknál stb. Én majd 1 éves kora után szeretném leszoktatni. Most már úgy gondolom, hogy jobb ha a cumizik, mintha az ujját szopná, arról sokkal nehezebb leszoktatni. Én pl 9 éves koromig! szoptam az ujjamt titokban, emiatt évekig volt fogszabályzóm. Sztem várj még vele, ráér 1-2 évesen is leszokni róla.
2010. márc. 9. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!