Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden férj reggeltől estig...

Minden férj reggeltől estig dolgozik, hogy eltartsa a kisbabát? Hogy lehetne ez boldog élet? Nem gondoljátok, hogy szenvednek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 09:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem nem szenvedés, hanem idegesek, hogy minden jól alakuljon, legyen miből lemenni a közértbe, rezsiköltségek stb. És ez egy óriási megterhelés lelkileg.

Hála az égnek mi nem nélkülözünk, de a baba születésekor a férjemen is látszott, hogy idegbeteg!

2010. márc. 9. 09:20
 2/15 anonim ***** válasza:

Biztos nem boldog élet,mert amikor meg itthon van akkor alszik.Valahol ki kell pihenni a 230 órát amit melózik.

De sajna ez van,az együtt töltött időt meg kell próbálni tartalmassá tenni.Mi van,hogy vasárnap egész nap családi filmeket nézünk a gyerekekkel.Mertháthogy a pénzünk viszont kevés ahhoz,hogy rendszeresen eljárjunk valahova.

De szenved a párom,sokkal többet szeretne velünk lenni...

2010. márc. 9. 09:21
 3/15 anonim ***** válasza:
49%

Ugyanazt akartam írni, mint az első. És igen, az én férjem is tiszta idegbeteg volt, nagy felelősség rendesen. Szerencsére azóta már megnyugodott, rájött, hogy minden oké. Mi sem nélkülözünk szerencsére, de reggel 7-től, este 7-ig dolgozik.

4 hónapos anyuka

2010. márc. 9. 09:21
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
Szenvednek,rossz nekik,főleg ha még látják a nagy erőfeszités árán sem haladnak előre.Szőrnyű világot élünk.Ami nálam kiverte a biztositékot az a szuper bruttositás.Több embertől hallom mennyivel kapott kevesebb fizetést.Durva világot élünk és igen ez sokszor a boldogság rovására megy.A sok csalódás vitát szül.Nekünk is hiányzik apa,általában 7-16ig dolgozik,de jött már haza többször 19-kor és sürün megy maszekolni hétvégén.Tuti rossz nekik,mikor a kislányunk kapaszkodik a nyakába,még apával szeretne lenni,de menni kell.Apa kemény,nem mutatja de biztos szivesebben játszana többet a babánkkal.
2010. márc. 9. 09:23
 5/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet. Férjem reggeltől-estig dolgozik, ráadásul nekünk még van hitelünk is. Nagyon sokszor ideges, hogy nem tud velünk többet lenni, de néha muszáj bevállalnia egy-egy hétvégét is, hogy meg tudjunk élni. Amikor itthon van, és fent van a pici, akkor csak velünk foglalkozik, azt mondja, hogy ez kárpótolja mindenért :)
2010. márc. 9. 09:26
 6/15 anonim ***** válasza:
30%

Nekem csak 8 órát dolgozik.

De igazán nem értelek titeket, szerintem a férj a gyerek előtt is ennyit dolgozott, mert ilyen a munkahelye, nem?

Akiket én ismerek, ott legalábbis így van. Baba nélkül nem zavarta anyukát, de amióta baba van,. azóta miért nincs itthon apa sose??? Hát eddig se volt, de addig nem hiányzott! Csak mióta segítség kéne!

2010. márc. 9. 09:28
 7/15 anonim ***** válasza:
Jajj ne is mond!!! Ez szerintem nagyon sok helyen igy van. Mi is rengeteget kesergünk rajta,hogy a párom reggel 6-tól este 6-ig dolgozik,hazaér hulla fáradt. Kisfiunk 8-kor már alszik,tehát szinte napi 1-2 órát látják egymást. Hozzáteszem szerelmes a fiába,ugyhogy sokszor kiborul,de muszáj dolgozni,hisz a kiadások nem fogynak hanem nőnek. Én itthon szinte mindent megcsinálok egyedül,hogy ha ő hazajön neki semmit ne kelljen,de én is hulla vagyok. Mostmár több mint 6 hónapja nem aludtam végig nemhogy egy éjszakát,de egy felet sem,napközben pedig egyáltalán nem alszom. Szinte semmi időnk nincs egymásra,van hogy elég feszültek is vagyunk. Olyan jó lenne néha közös programokat csinálni,de szinte még közös sétánk sincs. Szerintem nem csak ők szenvednek hanem mi is. Nem hiszem hogy az az anyukák álma,hogy egyedül legyenek otthon nap mint nap a gyerekekkel és nem vágynak arra hogy apa is többet tudjon velük lenni. De ha ez minden nap igy lenne akkor sokan az utcán kötnének ki azt hiszem mert sajnos a fizetnivalókat nem érdekli hogy a család mennyit tud együtt lenni. Elég szomorú ez:-(
2010. márc. 9. 09:28
 8/15 anonim ***** válasza:

Kedves 9:28-as!

Én a "válság" idején voltam terhes, a gyerek beleszületett ebbe a sz'ba, a hitelrészletünk felszökött az egekbe, ezért apa kiváltotta a vállalkozóit, és meló után még éjszakába nyúlóan dolgozik azért, hogy valamennyit még hozzá tudjunk csapni a havi bevételhez, közben valami okostojás idióta kitalálta a szuperbruttósítást, a természetbeni juttatásokat elvette a munkáltatója tavaly félévkor, és most lehet, hogy bevezetik náluk a négy napos munkarendet, és csökkentik a fizetését 20%-kal.

Hát EZÉRT dolgozik ő látástól mikulásig.

Hogy valahogy fenn tudjuk tartani magunkat, és ne kelljen a gyerek két éves kora előtt visszamennem dolgozni.

Mondjuk ő szerencsés mindezek ellenére.

Szereti a munkáját - mindkettőt - így azon kívül, hogy velünk kevés időt tölt, nem szenved.

És hangsúlyoznám, hogy így sem élünk jól, így is nagyon be kell osztani a havi pénzeket sajnos.

Csúszunk lefelé fokozatosan, hála a feljebbvalóinknak, akik szépen hazavágnak minket... :-S

Az ember küzd az "elemekkel", ahogy tud.

2010. márc. 9. 09:38
 9/15 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, a válság kezdetét akartam írni.

Szerencsések azok, akinél semmit nem változtak a dolgok, és délutánonként együtt van a család, együtt vacsoráznak, és játszanak.

Nekünk ez nem adatott meg, de azért jól megvagyunk.

2010. márc. 9. 09:41
 10/15 anonim ***** válasza:
a felelősség mindenkinek nyomja a lelkét. én mikor terhes lettem, azt mondta a férjem, hogy ha nem akarok, nem is kell visszamennem dolgozni (jó állásom van pedig, vezető beosztás), jól megy a cég, megélünk. aztán mikor 2 éves lett a kislányom visszahívtak dolgozni. akkor azt mondta, átgondolta, és mégis menjek vissza, mert idézem (mi van, ha holnap reggel frontálisan ütközök egy kamionnal és ott lesz a vége az országúton? miután feléltétek a tartalékokat mész a gyerekkel segélyért?" szóval visszamentem dolgozni, azóta sokkal nyugodtabb, mert tudja, ha akármi történik, van "még egy lábunk". de addig feszült volt nagyon ő is.
2010. márc. 9. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!