Rossz anya lennék azért, mert fontos, hogy csinos legyen a babám? Ez komolyan ekkora "bűn"?
Komolyan kérdezem, mert egyszerűen már belefáradtam az anyámmal való 'csatákba'. Folyton azzal jön, hogy a kislányom (4 hónapos) feszeng a szép ruhákba, minek kínozom ilyenekkel, amikor a rugdalózó is tökéletes neki. De szerintem az úgy néz ki, mint egy pizsama és mi csak alvásnál adjuk rá, már születése óta. Én azt látom a környezetemben, hogy minden anyuka próbálja szépen, csinosan öltöztetni a babáit és a gyerekeit, az ismeretségi körünkben is kérdeztem pár anyukát, akinek hasonló korú kisgyereke van és ők is mondták, hogy a rugdalózót csak alvásnál használták.
Külföldön élünk, itt sokkal nagyobb a választék gyerekruhákból is és az egyik kedvenc "hobbim" a vásárlás, így a kislányunk szekrénye is hamar megtelt ruhákkal, plusz a hasonló hóbortú barátnőimtől is zsákszámra kapjuk a ruhákat, mert nekik már nem kell.
Farmerjai is vannak, de egyik sem szorítja sehol, erre mindig figyelek.
Nekünk is van sok szép rugdalózónk, de bármelyikre ránézek, az első gondolatom az, hogy olyan, mint egy pizsama. Nekem is a legkényelmesebb itthon a rövid melegítőnadrág, vagy a pizsi+köntös, de mégsem megyek úgy utcára. Ha már én szépen felöltözök, akkor szeretem, ha a babám is csinos mellettem és ezt mindig meg is jegyzi mindenki, akivel találkozunk.
Èn is extra dögösen próbàlom öltöztetni de pl bady mindig van rajta a pólok alatt mert sokat àrthat neki ha ki van a dereka (persze nem ilyen melegben).
Ès itthon "itthoni" ruhàban van főleg mióta kanàllal eszik de szerintem erre majd te is ràjösz :-)
De ha vàlasztanom kell ezerszera kènyelem minta divathóbort!
Tetőtől talpig farmer meg jacquard, ráadásul hátulgombolós verzióban??
Minden, csak nem kényelmes.
Max., ha az egész "kiruccanás" alatt kézben van a baba és így nem nyomják a gombok és fodrok.
Bocs, de a farmer anyagú ruhák egyáltalán nem kényelmesek, ráadásul semmi szellőzésük nincs. A másik fontos dolog, amiért a vékony puha bodykat és rugdalózókat ajánlják, mert sokszor kényelmesebb a babának, ha nem csupasz testfelülettel van a nagy melegben - irritálhatja a bőrét -, hanem van rajta egy kis anyag, ami a bepállást felszívja.
Engem nem izgat, ki mit ad a babára, de sok kicsit láttam már, akiknek el volt szorítva a hasuk vagy a karjuk az ilyen kis ruhák rossz szabása miatt.
Dehogy vagy rossz anya!
En is ilyen vagyok, ket honapos a kisbabam, de nalunk nincsen itthoni ruha, mert amugy is legtobbszor itthon vagyunk, mindig csinosan oltoztetem. A tipego szerintem is alvasra valo.
Persze arra figyelek, hogy kenyelmes legyen neki , jo pelda erte , hogy mikor megtudtam, hogy fiu lesz, akkor vettem egy Ralph Lauren rucit, ami meg akciosan is draga volt.
Viszont mikor adtam volna ra, annyira kenyelmetlennek tunt benne, hogy le is vettem rola, azota sem adtam ra. Ugyhogy nem az en maniam a lenyeg, hanem, hogy kenyelmes legyen neki.
En is kulfoldon elek, itt sokkal olcsobbak a babaruhak, es nagy a valasztek.
En biztos nem fogom soha a gyerekemet igenytelenul oltoztetni, mint mikor pl harisnyara adnak bodyt ...
Én is állandóan öltöztetem a kislányomat, ha elmegyünk itthonról. Mindig meg is dícsérik, de minden ruhája kényelmes, 100% pamut, nagyon figyelek, hogy kényelmes legyen neki, gondolom, ha nem érezné magát jól nem vigyorogna egyfolytában :)
Egy farmer is lehet puha, kényelmes, nem értem, milyen maradi anyukák vannak.
ITthon tényleg bodyban-rugiban van, de ha elmegyünk kisruha, szoknya, mondjuk ebben a hőségben napozó.
A nagyobbik lányom 6 éves, imád öltözködni, rengeteg ruhája van, főleg nyáron :) inkább legyen csajos (jó értelemben, mielőtt egyes anyukák csúnyákat gondolnának), minthogy egy kinyúlt pólóban és tréningnadrágban legyen állandóan. Ízlésesen van öltöztetve, a ruháit még én veszem, remélem nagy korára sikerül így belenevelnem a jó ízlést, látván a mai 14+16 éves lányokat, sokszor elborzadok, és azon gondolkozok, hol az anyja, amikor elindul...
REngeteg csinos kisnadrágot, felsőt, kardigánt, ruhát kaptunk, mind szép anyagú és kényelmes is. De itt van ez a pici baba, a rugdalózót csak kiterítem, ráfektetem a babát, pár mp alatt rá tudom adni. A Sok kis csinos nyavalyatörést elő sem vettem. Ő egy baba, a nap nagy részében fekszik. Nektek jólesik farmerben,kardigánban, egyberuhában feküdni? Nekem nem.
Amúgy meg egy rugdalózó miért ne lehetne csinos egy kisbabán? Egy kisbaba nézzen ki úgy, mint egy kisbaba, ne úgy mint egy felnőtt. Szerintem.
Éljenek a rugdalózós csecsemők! :)
Ettől nem vagy rossz anya, de egy pár hónapos baba tényleg szinte fekszik egész nap, vagy görnyed ha ölben van.
Ilyen melegben, de még 25 fokban sem adnék rá otthonra sem rugdalózót sem semmi egészalakos zártat. jesszusom, szegény gyerek..
Egy ujjatlan/rövidujjú body és kész.
Szerintem várj, amíg picit nagyobb lesz, mert még csak macera neki az egész és nem is feltétlen egészséges, amit ráadsz. Könnyű kényelmes rucit kell rá adni, abból venni a csinosat.
Emellett, azt a pénzt, amit ruhákra költesz (sokszor feleslegesen), inkább félretenném a gyerekemnek tanulásra, lakásra, utazásra, és ámblokk az életére. Mi is jómódúak vagyunk, de soha nem pazaroltam fölöslgesen, mióta gyerekeim vannak.
Természestesen nem attól lesz valaki jó, vagy rossz anya, hogy mit ad a gyerkére! Anyádat nem kommentáénám, mert pont nem ilyen megjegyzéseke van szüksége az embernek a saját anyjától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!