Tényleg csak én gondolom úgy hogy egy másfél évesnek nem kell mindennap édességet enni?
Az én fiam egyedül joghurtot eszik minden nap. Abban is van cukor, de azt nagyon szereti. Nem tiltom az édestől, nem is igényli igazán. Csokit elvétve, akkor is csak a kindert szereti, nyalókát, gumicukrot és hasonlókat nem szokott kapni. Tejszeletből is sokszor csak a felét eszi meg, aztán közli, hogy nem kéri. Inni csak vizet szokott.
Igyekszem megtalálni a középutat, mert én nem szeretnék olyan lenni, mint az előző, hogy rávetem magam a gyerekre, ha adnak neki egy darab csokit, aztán félóráig ecsetelem neki, hogy milyen szörnyűség történne vele, ha megeszi.
Ettől szerintem nem lesz semmi baja, a fiam így is inkább sovány, nem tömi magába az édességet. Persze ismerek olyan gyereket is, aki elől inkább dugdosni kell az ételt, mert mindent magába tömne.
Oda kell figyelni, hogy a te gyereked milyen típus. Tudja-e, hol a határ, és ennek megfelelően engedni. Napi szinten nem kell neki nyalóka és gumicukor, de nem is kell tőle teljesen eltiltani.
Egyébként meg mondd meg a rokonságnak, hogy nem szeretnéd, ha ilyet adnának neki. Nem tudom, próbáltad-e már, vagy mennyire hajlandók betartani.
Nem kell mindennap.De alkalmanként én nem tiltom, mértékkel simán.Pl ha barátnőméknél vagyunk és kap egy tejsütit odaadom neki, vagy ha a mama jön és hoz egy rudit azt, de a nagynénémnél kapott dörmi felé is odaadtam akkor ha már evett rendes kaját.De ez nem rendszeres.Néha nagy melegben szoktunk együtt fagyizni kap ő is tölcsért és rakok a szélére fagyit.De ez se mindennapos.
Én a helyedben elvenném nem engedném hogy odaadják, hanem a te beosztásod szerint megkapná.
Nem, valóban nem kell minden nap, de amit a 12-es csinál az elnézést, de már beteges...
Persze megérti, hogy nem ehet, aztán majd mikor nem lesz a gyerek szülői felügyelet alatt, hanem pl pajtásnál lesz, na majd pont ez a gyerek nem fogja ismerni a mértékletességet, telifalja titokban magát, aztán ő azt hiszi majd, hogy "bűnt" tett, hisz anyát "becsapta", folyamatos lelkiismeret-furdalás és egyenes út vezet egy lelki sérült emberhez...
Sajnálom, tudom, hogy azt gondolja most magában a 12-es,hogy h. Lye vagyok, még jól le is fog pontozni, de ez a nyers igazság...
A témához visszatérve kulcsszó a mértékletesség...
12-es vagyok és köszönöm a tapló megjegyzéseket: 13-as: nem vetettem rá magam a gyerekre és magyaráztam fél napig, hogy ez neki miért nem jó, hanem a hülye anyósommal próbáltam megértetni hetekig, hogy szorulása van a gyereknek, ne állítson be minden nap egy szelet csokival, mert az r*hadtul nem jó! És amikor nem értette (60 éves fejjel), akkor megpróbáltam az értelmesebbre (a 3 évesre) hatni, ennek több értelme volt! És igen, kapott csokit, de nem a gagyi szart, mer' az olcsó! Anyóstól azt kapta!
És 16-os! Ehet édességet, eszik is, kap is, csak nem engedem, hogy ócska sz*rokkal etessék a gyerekem! Ha édességet kap (mi is megvesszük neki, mértékkel), akkor kinder csoki, kinder tojás jöhet, de nincs cukor (1-2 szem pez, amit nem szopogat), nyalóka és ilyenek amitől elrohad a foga! 3 éves korig meg kb. semmi ilyenre nincs szüksége! Utána se lenne, csak a h*lye társadalomnak az a célja, hogy bedarálja a gyereket, hogy zabáld meg szépen a párizsit, aminek a 80%-a mocsok melléktermék, ami mindenhonnan kiesett, mert sehova nem jó, a maradék 20%-a meg víz! És 3 évesen ezt eszik az óvodában!
17-es vagyok!
És egyet értek veled utolsó válaszoló, az a baj hogy az emberek már hülyének nézik azt aki nem tömi kiló szám a gyerekébe az édességet, de mért jó az?
Oké hogy finom, de mért eröltetik annyira, nem tudom megérteni, a gyümölcs is finom, ráadásul egészséges, mért jó a gyereket édességgel tömni?
Szerintem itt senki sem azt válaszolta, hogy édességgel kell tömni a gyereket. Néha egy szelet csoki nem édességgel tömés.
12-es, én nem szándékszom vitatkozni veled, csak az első kommentedben nem ezt írtad, hanem hogy kiveszed a gyerek kezéből a csokit
Én meg a párizsin való óriási felháborodást nem értem. Ha háznál levágnak egy disznót, annak sem dobják el a felét, mert az nem színhús. Még a vérét is beleteszi a hurkába, a füle porcát meg a disznósajtba, mégsem fujjog felette senki. Hidd el, a te gyerekednek sem lesz semmi baja, ha az óvodában megeszik egy szelet párizsit. Gondolom, nem tömnek bele minden nap fél kilót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!