Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet összefüggés? Tanács?...

Lehet összefüggés? Tanács? Már jó pár éve nagyon keveseket alszom. Az már luxusnak számít ha alszom 6 órát. Terhesség alatt próbáltam többet pihenni, aludni de sajna nem igazán jött össze.

Figyelt kérdés

Lefeküdtem hamar, de hajnal 2-3ig csak forgolódtam, nem tudtam elaludni aztán 6-7kor kelés.Babóm pedig szintén.Napközben úgy alszik 2 órát folyamatosan ha sétálunk babakocsival, vagy másnál is alszik, de ahogy hazaérünk hiába hagyom a kocsiban, max. 10perc és kel.Fürcsi után alszik másfél órát, aztán 1 óráig fent van.Jó esetben aztán alszik 7-8ig, de ez olyan 2 hete volt, már azt is elhagyta.

Viszont ha fent van szinte egyfolytában enne.Hiába próbálom húzni az időt hogy egy értelmes adagot megegyen.Nincs szivem éheztetni, így viszont naponta 3*r eszik 140-150ml-t, és míg fent van állandóan 10-20ml-t.

Már ki vagyok.Oké, hozzá szoktam a 4 óra alváshoz, de ez néha szinte csak 2 óra amit naponta alszom.Napközben pedig ha nagy ritkán elalszik 1-1 órára szégyellek lefeküdni. Ha fent van nézelődik "beszélget",viháncol,mosolyog, szóval kiegyensúlyozott baba, szerintem boldog.Mármint látok babát, aki egyfolytában ordít még nem is mosolygott.Viszont a Babámat nem lehet egyedül hagyni.Még WC-re is úgy járok, hogy a hordozóban jön velem az ajtó előtt csücsül, mert 10percnél tovább nincs meg egyedül.

2010. márc. 8. 14:19
 1/10 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben járok, én sem tudok aludni, pedig nekem igazi angyali babám van. A lányom 7 hetes, éjjel végül is egyszer kel fel enni, mert éjfél felé eszik, majd hajnalban és aztán jön a reggel. Kb 4 óránként eszik. Sajnos már nem csak anyatejet, hanem tápszert is, mert a tejem már vészesen apad. Lehet, a kiborulás miatt.

1 hete borultam ki teljesen, pánik rohamok törtek rám, mert 1 héten át 2-3 órát aludtam naponta. Nem tudtam elaludni, illetve visszaaludni, így pl. éjjel egytől reggelig csak a plafont néztem. Persze közben a lányom egyszer evett. Őszintén szólva én segítséget kértem, most egy pszichiáterhez járok, aki segíteni fog abban, hogy tudjak kikapcsolni, relaxálni, aludni. Sokat várok tőle, mert én is már évek óta 6-7 órát alszom, és igen gyakran, ha felzaklat valami, akkor órákon át nem tudok aludn, illetve több napig rosszul alszom. Szóval remélem megoldja a több éves problémámat.

Emellett javasolni tudom a SEDATIF PC nevű homeós tabit, azt szoptatás alatt is lehet enni. Szerintem hatásos, most szedem, és már jobban alszom ( a terápia még nem kezdődött el).

Szerintem ne szégyellj akkor aludni, amikor a babád alszik. Én legalább egyszer napközben is megpróbálok aludni, amikor ő alszik. Muszáj, mert különben megint kikattanok.

Az is jó lenne, ha időnként más vigyázna rá 1-2 órát, más sétáltatná, így akkor is pihenhetnél. Tudod, én is azt hittem, hogy a babával nekem kell a nap 24 órájában foglalkozni, mert ez a dolgom. Ez igaz is, de ha megoldható, nem baj, ha más is foglalkozik vele, erre jók pl. a nagyik. Végül is a család nem két személyből áll, szerencsés esetben vannak ott többen is, nem is beszélve a rokonságról:-)))

A 10-20 ml evést nem szabad hagyni, mert az nasinak is kevés. Adj neki cumit, mert lehet, nem is enni akar, csak szopási reflex miatt tűnik úgy, mint aki szopizni akar egész nap.

Szóval próbálj meg kikapcsolni, kérj segítséget a babád mellé, hogy az idő alatt is pihenhess!!!

2010. márc. 8. 18:10
 2/10 anonim ***** válasza:

Na ezek szerint nem vagyok egyedül.

8 hónapos a fiam,6 hónapos koráig viszonylag jól aludt de utána már egyszerűen valami történt.Egyedül nevelem(nagyon anyás már most)nem tudom letenni napközben,majdnem mindig a kezemben van,nappal valamikor ebéd után alszik 1-2 órát,én akkor megcsinálom a dolgokat amit nem tudok ha ébren van.Éjszaka most már többször felébred,ha felveszem megnyugszik de ha visszateszem mikor elaludt a kezemben,újra felébred.Nagyon keveset alszok emiatt(és sajna kezdek kikészülni)nem tudom hogy mit tegyek....

2010. márc. 11. 13:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Hú Lányok, úgy írnék valami biztatót! Próbáltátok már, ha párszor hagyjátok, hogy egyedül legyen a baba, leszokik-e a sírásról? Pl. ha nem viszed a wc-re magad mellé. Ha ehhez hozzászoktatod, kiszúrsz magaddal.(Persze nem azt mondom, hogy hagyd magára fél óráig) Nem akarok okoskodni, mert tudom, hogy nehéz. Az átlagos anyuka úgy tudom, 7 percig tudja hallgatni, ha sír a babája. Persze 2 perc is sok. Az enyém egyszer, amikor sírt lefekvéskor, pár hetesen, nem tudtam odamenni hozzá úgy 7-8 percig. Azóta egyedül alszik el, de annyira, hogy este kéretőzik be az ágyába (1 éves). A nasiról talán figyelem eltereléssel le lehetne szoktatni. Mennyi idős?
2010. márc. 11. 13:35
 4/10 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a babád?

Lehet azért nem tud aludni, mert egyfolytában van valami a pocijában és dolgozik a pocak. Próbáld meg húzni az időt , és betartani a legalább 2 órát a két etetés között. Ha közben kell akkor kis vizet nyugodtan adhatsz neki.

Változni fog ez az időszak is, egyre könnyebb lesz, eljátszik majd kicsit egyedül is, meg mi sem aggódunk később annyira, mint az elején.

2010. márc. 11. 14:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Nagyon veszélyes dolog ez, mert az alváshiány rengeteg problémát okozhat. Ha úgy érzitek, forduljatok tényleg orvoshoz, mert sokszor egyedül képtelenség megtalálni a megoldást. Ezt csak mondom, nem tudom, mert szerencsére nekem ilyen problémám nincs, pont az ellenkező eset vagyok (bármikor bármennyit tudnék aludni, és egy másodperc alatt képes vagyok elaludni, akár ülve is, mindig a babám "ébreszt"), de van a környezetemben pár anyuka, akik hasonlóval küzdenek, pedig lenne lehetőségük aludni, mert jó alvó babájuk van, de nem megy. Teljesen lemerül a szervezet a nem alvástól, és súlyos következményekkel járhat mind fizikai, mind pszichés téren. Mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy ha ilyesmivel küzd, forduljon orvoshoz, a saját, és a gyermeke érdekében. Nem akarom leírni azt a durva tapasztalatomat, amivel egy hasonló cipőben járó anyuka esetében találkoztam, mert nem akarlak ijesztegetni benneteket, fontos, hogy ez kezelve legyen.
2010. márc. 11. 15:03
 6/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kedves első válaszoló:Nagyon sajnállak, remélem hogy sikerülni fog az orvos segítségével helyrerázódnod.

Többiek: :)))))

Sajnos minimum hetente tudok Wc-re járni és kezdődő aranyerem van(még nincs kint csak...) szóval nem 7 percig tart a wc muszály vagyok vinni, ha nincs a párom.

A babóm jövő héten lesz 2 hónapos és próbálkozom húzni a 2 evés közti időt, de amikor sírással kel mert már nagyon éhes, egyszerűen nem tudom megtenni vele hogy még várjak egy kicsit.Próbálom leszoktatni, sokat levegőzünk, sétálunk, de napközben nem boldogulok.Tudom hogy így sem jó, mert nem emészt rendesen, de már tényleg próbáltam szinte mindenfélét.

Lehet akkor hogy amíg terhes voltam és nem aludtam, most tőle kapom vissza?Napközben csak addig alszik egy értelmeset míg sétálunk.Elalszik amúgy is , szóval nincs az hogy a babakocsihoz szokott, csak..

Már a hőmérséklettel is variáltunk hátha melege van, de semmi.

2010. márc. 11. 16:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Igazad lehet, olvastam valahol, hogy a babák felveszik a mamájuk bioritmusát, amíg pocakban vannak, és ezt megőrzik születés után is. Én észre is vettem, hogy az újszülöttem hetekig éjfélkor aludt el és reggel 9-ig durmolt, pont ahogy a szülei... Persze pár hét alatt sikerült előbbre hozni a fekvést. Ne szégyellj nappal aludni!!! Nem teszel jót a babádnak azzal, ha kiborulsz! A legtöbb amit tehetsz magatokért, ha minden percet kihasználsz, amit alvással tölthetsz! Már 20-30 perc is nagyon frissítő tud lenni, vagy akár ha csak lehunyt szemmel csöndben pihensz! Szorítok, hogy hamar sikerüljön túljutnotok ezen a nehéz időszakon!!!
2010. márc. 11. 17:08
 8/10 anonim ***** válasza:
én ugyanez:pedig lassan egy évesek leszünk újabban egyszer ébred enni éjjel is és terhesség óta nem aludtam egy igazit sem ha valakinek mondom kinevet hogy ő is így van vagy ha a férjemnek ő meg dolgozik azért alszik keveset nem hiszik el hogy ez a teljes kialvatlanság árt a szervezetnek is meg a babának is és mostanában elég gyakran már fizikailag vagyok rosszul hogy nem alszom szóval nem vagy egyedül ja és nálam is van ha végre aludhatnék csak forgolódok ja és ő be is jön a wcbe és már azt sem tudom nyugodtan...
2010. márc. 11. 17:36
 9/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat.Most egyenlőre átraktuk a kiságyát a másik falhoz a radiátor mellől, így még nyugodtabb éjszaka, nappal is csökkentettük a hőmérsékletet.Eddig bevált.De legfőképp ha az Apukája itthon van.:)))

Vele olyan szépen elalszik és alszik 2-3órát napközben is.

Variálunk még.Olyan nincs hogy nincs.

Sok boldogságot és kitartást mindenkinek!

2010. márc. 16. 03:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Az jó, hogy nem a fűtés mellett van most az ágya, mert az nem jó a piciknek. Én azt vettem észre, ha alig megy a fűtés, és hűvösebb van, akkor jobban alszik. Meg arra jöttem rá így a 6,5 hó alatt, hogy mikor sírva ébred, legtöbbször a hasikája fáj, nem éhes. És csak reflexből kezd újra enni. Ilynkor odatettem a fülemet a pocijához, egy pillanat alatt el tudtam tudom dönteni, mert hallom ahogy kutymorog. Ilyenkor megbüfiztetem és ilyenkor mindig ki is jön a büfi. Mikor pici volt ilyenkor kis vizet adtam neki, mert lehet hogy szomjas volt. És úgy húztuk az időt a köv etetésig, hogy kibírja. Napközben azóta is rendben van minden.Éjszaka 2-4 hós koráig végigaludta az éjszakát, azóta pedig először 2 szer majd fokozatosan egyre többször felkel. Van hogy szinte tényleg rögtön felébred, ahogy visszateszem az ágyba, vagy inkább 10 percre rá, amikor éppen visszaaludnék. Hát, igen, kegyetlen az alvásmegvonás.
2010. márc. 18. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!