Hogy szoktassam vissza hogy egyedül is el tudjon aludni megint? 11 hónapos
köszönöma válaszokat.és várok még többet is.
A rituálé nálunk a következő, este 8-kb 20 perc fürdés, játék, imád lubickolni. aztán amíg én törölgetem, meg pizsibe öltözünk, mindíg énekelek neki valamit, általában a napról, vagy az alvásról.... Addíg apa csinálja az esti tápot, általában már fáradt, és van egy pihenőszéke amibe ilyenkor betesszük, kb 5-10 perc bebe tv (ilyenkor lágy zene szól, és az állatok is mennek aludni), aztán mikor pislog nagyokat akkor szoktuk felvenni, kb 4-5 x kel elénekelni az altatót, és elvileg alszik is, de nappal sokkal nehezebb,mert nem akar aludni, arra is gondoltam , hogy lehet hogy lassan 1 alvás lesz? de 10 körül nagyon fáradt, mert ő fél 7 felé kel,és elég aktív kisfiú.
Hasonló korúak a gyerekeink is meg a gondunk is ugyanaz:)
Mióta fel tud állni a lányom, kb fél és egy óra között van az altatás.Kivéve ha előtte bújócskáztak apával, mert az úgy lefárasztja, hogy KO. :)
Én azt szoktam csinálni, hogy nem veszem ki, csak lefektetem, betakarom és otthagyom.Többnyire nem sír, de "szól" és jelzi, hogy még ébren van, beles a hálónkba az ajtó üvegén keresztül (tükörnek használja).Akkor megint bemegyek hozzá, lefektetem, betakarom, otthagyom.23-jára úgyis megunja, de ebben kategorikus vagyok.
Ha sír vagy nyüszög csak akkor veszem ki és persze a fogai is jönnek az pluszban bekavar, de általában megúszom egy 2 perces ringatással.Nem altatom el a kezemben (ebben szintén kategorikus vagyok)hanem csak addig ringatom, amíg már nem fészkelődik a kis sajtkukac.Ha megnyugodott akkor nagyon gyengéden beteszem az ágyába, takaró és többnyire már alszik is.
Az első naptól kezdve mindig önállóan aludt el, csak a mozgásfejlődés és a fogai kavarnak be időnként és szeretném ha az önálló alvása meg is maradna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!