Mikor kezditek el leszoktatni babátokat a pelusról?
Már lassan 2 hónapja próbálkozok, de egyre rosszabb. 21 hónapos lesz kisfiam és ahányszor magyarázom neki,hogy bilibe kell psilni és kakilni, ráültetem csak sír rajta. Mostanság meg ha csupaszon is van,követeli a pelust maga alá. Pedig volt,hogy reggel,mikor felkelt majdnem száraz pelust vettem ki alóla. Max ha 2x belepisilhetett.
Mutatjaha pisil,ha kakál, mondja is amikor ezeket végzi. De nem látom rajta azt,hogy meg szeretne válni a pelustól.
Ti mikor és hogyan szoktatjátok le gyermekeiteket a pelusról?
Nekem mèg 2 hete a pelust se engedte levenni, hogy ilyen melegben ne süljön bele. De 5 napja elkezdte használni a bilit, ès nem mondtam neki, csak egyszer, hogy ha nagyfiú lesz, majd abba pisiljen. Nem ültettem rá, magától jött rá. Most ott tartunk, hogy a kaki is abba megy. Már csak alváshoz kell pelus, vagy ha megyünk valahova. 22 hónapos.
Mèg nem beszèl, de ha kail vagy pisil, akkor mondja, hogy kaka.
Ne erőltesd. Hagyd pelus nèlkül napközben, hátha belepisil. Ha így lesz dícsèrd meg, de ne szidd le, ha a földre megy.
De valószínű nem èrett mèg meg rá.
Ez az erőltetés, amit csinálsz. Türelem, ráér még. Ha most elveszed a kedvét a dologtól, sokkal később lesz szobatiszta.
Rakd számára elérhető, látható helyre a bilit, és várd meg, hogy ő kezdeményezze a használatát. Nem kell sürgetni. Azok alapján, amit leírtál, most biztosan nem megy a közelébe sem jó darabig.
20 hónapos a fiam, és eszem ágában sincs ezzel zaklatni. Egyértelmű lesz, ha megérett rá és ő is akarja.
Nem értem, hova rohansz.
Lassan 2 éves lesz a kisfiad, már nagyon rég nem "baba", hanem kisgyerek...
Amúgy meg jövő tavasszal-nyáron ráérsz majd a bilit elővenni, túl fiatal még ehhez.
Millió ilyen kérdés van itt is, millió hasonló vàlasszal: nem érett rà, és csak stresszeled most ezzel az egésszel. A szobatisztasàg idegrendszeri fejlettség függvénye, nem pedig betanìtandó szokàs.
A fiam akkor szokott le a pelusról, amikor magàtól úgy gondolta. Egyszerűen nem kérte vissza, onnan nem volt baleset, napok alatt szobatiszta lett éjjelre is, igaz, majdnem 3 éves volt. De nem kellett utàna àllandóan felmosni, öltöztetni, fürdetni, àgyat húzni, stb. És neki s volt soha stressz ez az egész.
Hamarosan jelezni fogja az ingert is, toporog, tapizza majd a fütyit, kakinàl elbújik. Itt majd szépen lehet kérdezgetni és finoman motivàlni, hogy intézné-e màshova pelus helyett.
Nagyobbik lányom 2,5 évesen lett szobatiszta, mi nem biliztünk, egyből lépcsős szűkítőt használt és szinte egyik napról a másikra ment minden.
A kicsi most 24 hós, elkíséri a tesót pisilni, ő is rá szokott ülni, meg is törli utána magát :D de még egyszer sem sikerült belepisilnie. Egyelőre pelusozunk, eljön majd az idő, amikor képes lesz irányítani a hólyagját. Most még mindg meglepődik, ha nincs raja pelus és jön a pisi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!