40 évesen gyereket szülni?
Figyelt kérdés
SZomszédom 40 éves és most várja 3. gyerekét, nagyon lelkes. A férje viszont azt mondta (ő is 40 éves) nekünk hogy ő már "öregnek" érzi magát egy fiú gyerekhez, mert mire a gyerek 20 éves lesz, ő már 60.
Szerintetek, tényleg túl nagy így már a korkülönbség a gyerek és szülő között?
2015. aug. 4. 15:02
11/16 anonim válasza:
Első gyereknek azt mondom, késő lenne, legalábbis nekem.
De a mai világban 3. gyereknél teljesen normális. Nincs ezzel semmi gond.
12/16 anonim válasza:
Én 21. vagyok. Most várom az első babámat. Apám 63, anyám 60. Bátyám 39, nővérem 37. Nekem nem volt rossz, és most sem az. De azért jobb, ha fiatalok a szülők, nekem is jobb lett volna, de így is boldogan felnőttem :D
13/16 anonim válasza:
Engem anyu érzett már nagyon későinek, 37 éves volt mikor szült. Apu 38, de ő nagyon akart. Engem nem zavar, hogy idősebbek a szüleim, mondjuk úgy megszoktam. Az inkább zavar, hogy a tesóim sokkal idősebbek. A fiúval még nagyjából elmegy a 9 év, de a lánnyal a 16-ot már nagyon soknak érzem. Szerintem pozitív és negatív vonzata is van ha 40 körül vállalnak gyereket. Pozitív, hogy addigra már kialakult az anyagi háttér, egzisztencia, bevált munkahely, stb, ha nem első gyerek jön ilyenkor akkor tapasztaltabbak is. Negatívum, hogy szerintem az idősebb embereknek kevesebb a türelmük, nem annyira rugalmasak, mint a fiatalabbak. Meg ugye ott motoszkál az is az emberben, hogy mennyi időt tölt el a családjával. Nem mindegy, hogy szülök 25 évesen és unokázok, esetleg dédunokázok vagy szülök 40-45 évesen és ha a gyerekem követi a példám szinte biztos, hogy nem focizok az unokámmal.
14/16 anonim válasza:
Kolléganőm 41. születésnapjára született az első lánya, ráadásul egyedül neveli. Én nem látom, hogy ne bírná. :)
15/16 anonim válasza:
Anyukám 40 éves szült engem, és most itt vagyok 18 évesen. Nem gondolnám,hogy a korkülönbség számítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!