Mindent szájba vesz! Hogyan szoktassam le róla? Mikor múlik el?
Màr nem bírom tovàbb, 14hónaposom mindent megkóstol de tènyleg mindent! Most kezdett el menni, de nem vihetem ki a parkban mert kb 1perc utàn a kavics a fű, falevèl a szàja felè közeledik. Ha elveszem kitör a hiszti ès gyorsabban próbàl mindent bekapni. Màs gyerek olyan szèpen próbàl sètàlni vagy eldobàlgatja a köveket....lehetetlen vele kint bàrmit is csinàlni ha nem a babkoxsiban van, habàr màr ott sem ül meg...
Mit tegyek? Mikor lesz ennek vège? Vagy hogy àllítsam le?
nemsokára vége :)) próbáld lekötni más játékokkal, csúszda, hinta, homokozós játékok, építsetek stb.
és magyarázd el neki sokszor, miért nem vesszük a számba, ne csak vedd el tőle. amúgy a homokot pl. az enyémek párszor megkóstolták, rájöttek, hogy nem buli, azóta nem veszik a szájukba.
Nem tudsz mit tenni, majd kinövi.
Persze nyilván mindig kiveszed a kavicsot egyéb dolgokat a szájából amit be akar tenni, és elmondod hogy nem szabad, de még azért pár hónapig mindent a szájába akar majd tömni. 2 éves kor után már jobb szokott lenni a helyzet, de még akkor is sokszor sok mindent össze akarnak rágni.
Az első jól írja: tedd hintába, homokozzatok, de egyébként ez az életszakasz ez ilyen: ott kell állni mellette ha kint vagytok az udvaron és figyelni hogy semmit ne vegyen a szájába! Kitartás...
Én 14hó körül jutottam el odáig, hogy hagytam neki.
Volt, hogy kaviccsal a szájában mentünk hazáig. De ma már kiköpi inkább, lenyalja a kezéről a homokot de már tátog, hogy töröljem ki a száját. Ma megevett valami zöld bogyót, kiköpte és azon nevettem, hogy tátog, mert maradt egy dara ba szájában és biztos jó szar íze volt. A gesztenyékbe is beleharapdos, a görögdinnye héja finomabb (nem), a narancsba, fokhagymába egyszer harapott bele, azóta meg sem próbálta.
Szóval szerintem próbáld ki te is, hogy lassan a kellemetlen de nem veszélyes dolgokat elkezded hagyni neki, hogy megtanulja ő is, hogy nem minden ennivaló. Én egy ideig cumit nyomtam a szájába játszóterezéshez, de szerintem ezzel csak kitoltam az önálló tapasztalást nála és 16 hósan már nem finom, ami annak tűnik, a kavicsok tuti nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!