Milyen nevet adjunk a kislányunknak?
Szépen hangzik a Mira.
Az én barátnőm kislánya Kovács Kíra.
Egyébként nekem még tetszik a vezetéknévhez a Réka és az Eszter is.
Kovács Mira Izabella - egyedül élő, tiszta, szűz
Kovács Mira Dorabella - ennek bonyolult a jelentése... A Dórából és a Bellából származik. A Dóra a Dorottya becézője. A Dorottya jelentése Isten ajándéka, a Bella pedig szépet jelent. Én ebből azt szűrtem le, hogy a jelentése Isten szép ajándéka. :)
Kovács Mira Teodóra - Isten ajándéka
Kovács Mira Veronika - győzelmet hozó
Kovács Mira Adelina - nemes
Kovács Mira Margaréta - gyöngy; a tenger leánya, a világosság gyermeke
Kovács Mira Amélia - védelem
Amikor összeírtam a neveket, elsősorban a hangzást figyeltem, a jelentést csak utólag kerestem meg, de szerintem mindnek szép jelentése van. :)
Gratulálok a picihez! :)
Nekem azonnal a Kovács Mira Hanga jutott az eszembe, nem tudom miért :) a Hanga jelentésa maga a virág.
Vagy
Kovács Mira Tekla (Isten dicsősége)
Kovács Mira Róza (rózsa)
Kovács Mira Zelma (Isten védelme alatt álló nő)
Kovács Mira Gréta (gyöngy, a tenger leánya, a világosság gyermeke)
Nem adnék neki semmiképp magánhangzóval kezdődő màsodik nevet, mert a Mira utàn azt nehezebb kimondani.
A Mira tényleg gyakori lett, az egyik ismerősünk 2 éves kislányát is így hívják.
Ha különleges nevet szeretnétek mellé, szerintem illene hozzá az Alícia név( jelentése: fenséges).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!