Milyen nevet adjunk a kisbabánknak?
Mielőtt bárki is leszólna csak tippeket szeretnék kérni :)
Azt már tudjuk, hogy kislányunk lesz és a Medveczki vezetéknévhez kéne passzolnia.
Van már egy Boglárkánk, valamint a férjemnek van egy Dominikája és egy Biankája.
Előre is köszönöm :)
Barbara,Dóra,Laura,Nóra,Noémi,Petra,Renáta,Regina,Réka,Rita
Sára,Tímea,Veronika,Viktória,Vivien,Krisztina,Szilvia,
Zsuzsanna,Zsófia,Szófia,Karolina,Anett,Ivett,Anna,Zita,
Blanka,Daniella,Hajnalka,Hanga,Beáta,Beatrix,Viola.
gondolkoztunk olyanokon, hogy mivel mindhárom lány neve ka-ra végződik és az enyém is, lehetne a kislányé is. szerintetek hülyeség?
valamint nem tudom, hogy a Blanka és Bianka testvéreknek jó ötlet?
csak mert sokan a Viktróia-Viktort pl nem tartják jónak, mert hogy könnyű félrehallani, mikor szólnak.
köszönöm az eddigieket :)
csak egyforma/nagyon hasonló ne legyen :-DDD
folyamatosan keverni fogod őket : saját tapasztalat :-)
de az jó ötlet h mindegyiknek -ka a vége
Nagyon jó ötlet, hogy ez a kislány is -ka végű nevet kapjon! :)
Viszont abban is igazad van, hogy a túl hasonló hangzást kerülni kell, mert zavaró lehet. Ezért szerintem a Blanka nem szerencsés választás.
Mindegyik kislánynak nagyon szép neve van egyébként. :)
Mivel a vezetéknév elég különleges, ezért én valami kevésbé extrém keresztnevet választanék hozzá.
Szerintem szép lenne a:
Medveczki Angelika
Medveczki Janka
Medveczki Rebeka
Medveczki Veronika
azt kihagytam, hogy én Mónika vagyok. csak hogy ne lógjak ki a sorból :)
egyébként ti adnátok a saját neveteket a picinek?
mert pl ha fiú lett volna akkor biztosan a férjem nevét kapja. és eszünkbe jutott az is, hogy legyen Mónika.
hűűű és a Janka meg a Rebeka eszembe sem jutott. köszönöm :)
Örülök, hogy tudtam új ötletet adni. :)
Viszont, hogy válaszoljak a kérdésedre én nem vagyok a névörökítésnek a híve, mert amellett, hogy szintén zavaró lehet az egybeesés (tehát külön becenév kell, hogy tudják kinek szólunk stb.), a gyereknek a saját identitásának kialakításához is hozzásegít, hogy van egy saját, a családtagoktól különböző neve, amivel azonosulhat.
Nálunk amúgy egyik ágon nagy divat ez a névhagyományozás és szörnyen zavaró. Ennek ellenére a tiszteletadással semmi bajom nincs, ezért második névnek például simán adnám a nagymamám, párom vagy más szeretett rokon nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!