5 hónapos a kislányom. Elkezdtük adni neki a bébiételt, bébidesszertet. Ennyi idősen mit javasoltok, mennyit adjunk neki 1 nap? Fele üvegcsével vagy lehet az egésszel? Megenne mindent ami a szája elé kerül, azért kérdem!
Senki nem mondta el, hogy kell hozzá táplálást elkezdeni?
Elöször is dötnsd el mivel kezded. Zöldség vagy gyümölcs. èn zöldség párti vagyok, mert a gyümölcsök nagyon savasak, de Magyarországon a gyümölcs maradt meg mint elsö étel.
Aztán elkezded egy fix idöszakban. Pl én zöldséggel kezdtem így délben elsözör 1 kanál répát kapott. Másnap 2 kanállal, hét végére 10 kanállal. Köv héten paszternákot ugyan így. Eztán krumplit, majd kevertem neki. Ez kb 1,5 hónapig ment, 2 hónap után kb 6 ízt ismert, de már ekkor kevertem öket. ès eddigre kiváltottam egy étkezést, így délben csak zöldséget kapott. Ekkor még folytattuk így és pár hét után kezdtük uzsonnára a gyümölcsöket. Ugyan így. Elsö héten csak alma, majd így tovább.
Aztán 3 hét alatt kiváltottuk az uzsonnát is. aztán elkezdtem tejpépet adni kb 8 hós korától. azt is elöször egy kanálla majd növeltem az adagot.
bébidesszert és ilyan dolgokat csak 8 hós kora felett adtam, ezekben rengeteg cukor van, nincs rá szüksége.
egy egész üveget se adj neki elsöre, igazából a gyerekek a vasszöget is megennék, még sem adunk nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!