Kezdek összezavarodni. Mit lehet és mit nem? Ártok vagy nem?
Sok-sok itt feltett kérdést átolvastam,és megőrjít a sok információ...
Elsősorban az érdekelne,hogy miért jobb a "mű" tápszert adni a babáknak,mint a gyümölcsöket,zöldségeket?
Anyatejes babámnak muszáj tápszerrel pótolnom az étkezéseit,mert egyre kevesebb neki a tejem sajnos :(
Én kóstoltattam már vele almalét korábban,ma már almapürét is adtam neki,persze csak 2-3 kanállal,de itt olyanokat olvasok,hogy még nem lenne szabad.VISZONT a védőnőnk azt mondta,hogy ha már mindenképpen szükséges az anyatejet kiegészíteni,akkor inkább főzelékekkel tegyem,mint tápszerrel!
Csak kapkodom a fejem,mi lenne jobb?
14 hetes a kisbabám
A válaszokat előre is köszönöm!
Két nagyon élesen eltérő nézet, mindkettő orvosoktól, védőnőktől...
Nem lehet tudni nálatok mi válik be, adj neki, figyel a reakcióit, ha nem lesz hasfájós/nem megy a hasa, élvezi a hozzátáplálst, várja a falatokat, akkor inkább azt adnám neki...
Mi is 3 hónaposan kezdtük, nálunk sok kérdést megválaszolt, sok problémát megoldott....
Szia! Sajnos ez a mai világ baja a túl sok info.
Én kicsit később kezdtem hozzá táplálni de két dolgot vettem figyelembe.
1. Mindig minőségi dolgokat adtam neki. Mindig tudtam mit vettem és az mennyire permetes. A legtöbb dolog a kertből volt.
2. Ha valami kicsapta azt mindig elraktam 2 hétre utána próbáltam újra.
Sok sikert és legyen egészséges a babád!
Én nem tápszereznék egy 14hetes babát ha nem muszály.Ő már nyugodtan eheti a korának megfelelő főzelékeket.Bár az enyémek nem szerették a boltit.de ebben a korban már a huslevesből répa,krumpli turmixolva,alma,öszibarack,mehet a babán is de az szorulást okozhat.
Szedhetet az urtica urenc ch 5 nevü hoemopátiás bogyót is ez tejserkentő nekem rengeteg volt 3-4hónapig szedtem 2 éves a kisfiam és még mindíg szopizik sosem kapott tápszert.egy dobozzal kb 600ft-ba kerül.
De tény hogy tápszer helyett inkább főzelék vagy gyümölcs.
3gyereke anyuka+ápolónő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!