Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az és kisfiam már okosnak számít?

Az és kisfiam már okosnak számít?

Figyelt kérdés
2,5 éves és eltud számolni magyarul illetve angolul 10-ig
2015. júl. 12. 09:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%

Ez nem számolás hanem mondókázás. Számolni akkor tud ha az ujaddal mutatsz neki mondjuk 6-ot, és ő megmondja, hogy 6.

Átlagos a gyermeked, aki fogékony a mondókákra. Olvassatok, énekeljetek sokat, biztos élvezni fogja. Olyan nincs , hogy okos 2,5 éves. Ezen kár is agyalni. Egyik erre fogékony , másik arra..

2015. júl. 12. 11:23
 12/22 anonim ***** válasza:
24%
Akkor az enyém is az, mert ennyi idősen ő a lépcsőket és más egyebet is számolt magyarul és németül tízig, angolul ötig. Nem magoltattuk, csak a mondókákból ismerte és megjegyezte. Aztán egyszer csak elkezdett számolni dolgokat. Szerintem az óvodáskor közeledtéhez erre egy átlagos gyerek képes lenne, ha a szülei ezt fontosnak tartanák. Az okosság szerintem idősebb korban sem az, hogy valaki mennyire tud bebiflázni valamit, tanagyagot, hanem hogy amit megtanult, mennyire tudja használni, az érti-e az összefüggéseket.
2015. júl. 12. 11:29
 13/22 anonim ***** válasza:
Elsorolja a számokat, mint egy mondókát, vagy tudja is, hogy miről beszél?
2015. júl. 12. 13:34
 14/22 anonim ***** válasza:
el foglak keseríteni, de a papagájokat is meg lehet tanítani 100-ig is elszámolni! Ez egy valóban mechanikusan rögzült mondóka. A fiad akkor okos, ha érti a semmi, az egy, a kettő és a több közötti különbséget.
2015. júl. 12. 15:16
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
12-es voltam, jól le lettem pontozva, gondolom azért, mert a 2,5 évesem tényleg tudott számolni, embereket, bicikliket, lépcsőket... csak úgy szórakozásból.. Ha letettem volna 6 almát az asztalra, megszámolta volna, de nem tettem, mert nem számtanra tanítok egy akkora gyereket. A lényeg, hogy egy átlagos 2,5 éves TUDHAT számolni 10-ig, nem csak mondókázni tud.
2015. júl. 12. 15:29
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha csak elmondja, az nem számolás. Ha már érti is, hogy a három miért is három, és miért nem négy, akkor tud majd számolni. Addig nem....
2015. júl. 12. 15:30
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 14-es, egy ekkora gyerek már azt is tudja, hogy egy kosárból nagyobb gyümölcsöt vegyen el és nem a kisebbet, mert tudja, hogy a nagy a több. A cseresznyéből is azt kéri, amin két szem van és nem azt, amin egy. Ha nem is mondja még ki, de az egy és a kettő között már tudni fogja a különbséget, nem beszélve a semmiről. Nem vitatkozásból mondom, de egy lassan 3 éves gyerek azért már tud egyet s mást.
2015. júl. 12. 15:33
 18/22 anonim ***** válasza:
39%

Egyébként az első komolyabb matematikai lépcső, érettség, az, amikor már például a pénz értékét felismeri.

Itt nem arra gondolok, hogy közgazdasági értelemben, hanem tudja, hogy 1 db(!!) 100 Ft-os többet ér, mint 2 db(!!) 10 Ft-os.

Ugyanis egy ideig a gyerekek a pénz értékét a készpénz darabszámához társítják.

De ez lehet különböző méretű fecnikkel is vagy akár megszámozott gesztenyével.

2015. júl. 12. 20:57
 19/22 anonim ***** válasza:
34%
Ennek semmi köze a számtanhoz.Ha egy felnőtt tudna számolni, de nem tudná, mire való a pénz, akkor ő is a nagyobbat érmét vagy a több érmét választaná.. Az egész már csak szőrszálhasogatás.
2015. júl. 12. 21:30
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Kedves válaszoló,

szerintem ne foglalkozz a sok rosszindulatú hozzászólással, sajnos ez az oldal már nem olyan mint régen volt. (tapasztalat ) és az anyukák, tisztelet a kivételnek, nem segíteni akarnak, nem a tapasztalataikat akarják megosztani másokkal, hanem kötekedni, és kiélni azt a feszültséget amit nap közben nem tudnak -akár a gyerek akár a férj miatt .

Minden anya számára a saját gyereke a legokosabb, a legszebb a legügyesebb! és miért? mert az anya ismeri a gyereke képességeit! az én lányom 3 éves, nem tud egy mondókát sem végig, viszont nagyon szépen fűz gyöngyöt, pontosan rajzol...emlékszik a tavalyi tortájára, pedig akkor még beszélni sem tudott. Számomra ő okos.

Még ha mondókaként is fogja még fel, akkor is később emlékezni fog arra amit tanítottál neki, és akkor nagy segítség lesz majd.

Okos vagy nem , szép vagy nem, ügyes vagy nem. Ez mind relatív kérdés. :)

2015. júl. 13. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!