11hs kisfiam 10hs-nak korábban született levan maradva?
A kérdést nem értem. 11 hós 10hósnak korábban született? Miiiii?
a leírásból amúgy szerintem nincs lemaradva, minden gyerek különböző
Az egyetlen probléma szerintem, hogy nem mászik és nem is kúszik. A testrészeit nem kell elmutogatnia egy 11 hós kisgyereknek. Mivel koraszülött, érdemes lenne Dévény tornára elvinni, illetve szakemberrel nézesd meg a korai fejlesztőben. Ezekkel semmit sem vesztesz, de ha fejlesztésre van szüksége, akkor azt minél hamarabb kapja meg. Ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy várj türelmesen. Korai fejlesztőbe elvinni ingyen van, semmibe sem kerül, csak időbe.
Ha kapaszkodva áll az jó. 18 hónapos korig elindulhat önállóan, addig normális, ha nem megy.
Az, ha nem mutogat, még nem akkora probléma, reagál azokra, amiket írtál.
Engem csak a mászás aggaszt. Kisfiam sem mászott, de kúszott. Mégis beszédtanulási problémái lettek, amit összehoztak a mászás elmaradásával. Mivel a beszéd és a mászás is egy összetett folyamat, mind a kettő koncentrációt igényel a gyerektől. De ne aggód, de nézesd meg Dévényessel v. vidd TSMT-re és gyógypedagógushoz v. fejlesztő pedagógushoz.
Nem minden kisgyerek pápá-zik. A játkokat visszaadja ha kéred? Kislabdát pl odatudja guritani neked? Ha figyel rendesen és látod hogy megérti a legtöbb dolgot akkor nincs nagy baj!
Neurológus, Dávényes mit mond róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!