Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is "sokkal" kevesebb...

Másnak is "sokkal" kevesebb lett a Gyede a szuperbruttó miatt?

Figyelt kérdés
Eddig se volt egy nagy összeg, de azért nem panaszkodhattam, 77-78 ezer körül szokott lenni a gyedem. Ma kaptam meg a havit és ez már csak 71. Tudom, nem olyan egetrengető a különbség, de így is minden hónapban mínuszba szaladtunk (pedig nem költünk semmi luxusra), mi lesz ezután?!?!
2010. márc. 3. 15:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a pár ezer forintos eltérés most azért van mert a gyednél napra számolnak és a február 28 napos, viszont a többi hónap 30-31 napos.
2010. márc. 3. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi az a szuperbruttó de az tuti, hogy úgy van ahogy az előttem válaszoló írta, hogy a rövid hónap miatt kevesebb most.
2010. márc. 3. 15:20
 3/7 anonim ***** válasza:

biztos h a február miatt kevesebb, nekem is így volt tavaly is, idén is:)

ne aggódj, "visszatér" a 77-78 ezerre áprilisban! (bár ez se az a húú de nagy összeg).

2010. márc. 3. 15:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Januárra 80.821-et kaptam nettóban csp-k nélkül adójóváírással, februárban 79.320-at, gondolom a 3 nap különbsége.

Decemberre 66.543-at, de akkor már ne járt az adójóváírés, azzal 80 körül klett volna.

Úgyhogy nem lett kevesebb, a tavalyihoz képest.

2010. márc. 3. 15:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Milyen igazatok van!!! Erre nem is gondoltam! Remélem úgy lesz ahogy írtátok és a következő hónapban már a megszokott összeget kapom! :D
2010. márc. 3. 15:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, ez most azért kevesebb, mert a Február hó is rövidebb.Azt nem tudom mire gondoltál szuper bruttó alatt.De kértetek mondjuk adójóváírást?MEr az kb. 10eFt-vel megdobja az összeget.Én a maxot összeget kapom, és az adójóváírassal szokott 84eft körül lenni.Sőt most még emeltek is kb. 1200Ft-ot, mert hogy a minimálbér is növekedett, és így a Gyed maximuma is.Nézzetek utána.Én Tavaly JAnuár óta kapok Gyed-et, és amikor az első megjött én is csak 74 körül kaptam, mert elfelejtettem megigényelni az adójóváírást, hát beszaladtam az OEPbe és megkérdeztem lehet-e utólag is igényelni.Azóta kapom,és több a GYED-em, és még azt az egy hónapit is visszaigényelhettem, mert a "fizetésem" nem haladta meg azt a bizonyos határt.

Remélem tudtam segíteni! :)

2010. márc. 3. 15:36
 7/7 A kérdező kommentje:

Sajnos az adójóváírással együtt ennyi a gyedem! :(

Idén vezették be ezt a szuperbruttósítást, aminek hatására állítólag nőni kellett volna a fizetéseknek, olyan átlag 10 ezer forinttal... persze aztán nem így lett....

"A személyi jövedelemadózásban 2010-től bevezetésre kerül az ún. szuperbruttósítás.

Ennek lényege, hogy január 1-jétől az adóalap részévé válnak a munkáltató által fizetett, foglalkoztatót terhelő járulékok is.

A számítás során a 24 százalékos nyugdíjbiztosítási járulékot, a 1,5 százalékos természetbeni egészségbiztosítási járulékot, a 0,5 százalékos pénzbeli egészségbiztosítási járulékot és az 1 százalék mértékű munkaadói járulékot kell az adóalapba számítani.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy 100 ezer forintos havi munkabérrel rendelkező dolgozónak jövőre 127 ezer forint után kell majd személyi jövedelemadót fizetnie."

2010. márc. 3. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!