Ha a gyermekeid között 2 évnél kevesebb a korkülönbség, hogy élted meg?
Fiam 1éves, és megint babát várok. Kicsit meg vagyok ijedve. Eddig az egész napom a fiamról szólt. Etetés, játék, csavargás, altatás.. Ha itt lesz a pici, hogyan lesz időm bármire? Nem fog felborulni a nagy napirendje? Sajnos hozzászoktattam, hogy ringatva alszik el. Egyáltalán hogyan fogunk kimozdulni itthonról? Menni még nem tud.
Félek, mert én nem az "erős idegrendszerű" anyukák közé tartozom.
Mire a kicsi megszületik, a nagy már menni fog. Max a babakocsira egy testvérfellépő kell majd.
A ringatva altatás egy darabig még talán fog menni, mert a kicsi az első hónapokban szinte csak aludni és enni fog.
Nálunk a kislány 15 hónapos és most vagyok 5 hetes terhes a tesóval, azaz pont 2 év lesz közöttük. Én inkább az éjszakáktól félek majd, a kicsi többször felkel majd, a nagy nekünk átalussza az éjszakát már több mint 1 éve.
Az én másik félelmem a szülés, hogy 5 napig a kislányom nélkül...
Én is elolvasom majd a Neked írt válaszokat, engem is érint.
Mikorra várod a kistesót?
a gyerekeim között 20 hónap korkülönbség lesz, most vagyok 32 hetes.
Igaz, a fiatalember nem ringatva alszik el, de aggályaim nekem is vannak.
A tervem az, hogy továbbra is a nagy napirendje lesz az irányadó, vagyis próbálunk majd hozzá igazodni a kicsivel. Egy barátnőm most szülte meg a második gyerekét, 15 hónap a korkülönbség, a kicsi éjszakánként 4óránkáént eszik, de azt mondja, próbálnak a nagyobb gyerekhez igazodni, eddig működik.
Az itthonról eljárás meg az éjszakázás szerintem majd kialakul magától.
Testvérfellépő vásárlását tervezem, mert a fiam ugyan már jár, de hosszú távokat még nem tud gyalogolni.
Én inkább az érzelmi oldalát éltem meg rosszul, hogy mi lesz, ha a kisfiam nagyon megszenvedi a kevesebb törődést, vagy nem is lesznek jó testvérek stb. De most már nagyon várom, hogy itt legyen a kicsi!:)
Valahol ez egy próbatétel nekem is, bírom-e majd két gyerekkel, hogyan tudom megoldani a felmerülő problémákat...már alig várom, hogy kétgyerekes anyuka legyek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!