Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kedves Anyukák, ajánlanátok...

Kedves Anyukák, ajánlanátok minél kevesebb beszédű mesefilmeket?

Figyelt kérdés
Kisfiam 22 hónapos lesz hamarosan. Eddig a Kisvakond a sláger meg néhány Baby TV dal és mese, illetve mostanában megnézett férjemmel pár Tom és Jerryt. Nem vagyok még nagyon jártas a mai mesefilmekben, Lolka Bolkán meg Mirr Murr a kandúron nőttem fel. Ma voltam egy könyvesboltban és rengeteg mesefilm DVD-t böngésztem végig, de nem tudtam eldönteni, vajon melyik lenne megfelelő kisfiamnak, amiben még nincs sok beszéd, nem túl gyorsan peregnek a képek (Tom és Jerry még elég gyors, bár nevetett rajta), és persze kedves, aranyos, semmi durvaságot, ijesztőt ne tartalmazzon. Pl. a Thomas, a gőzmozdony való már neki? Ha ajánlanátok párat, sokat segítenétek. Hamarosan jön a névnapja, szülinapja, szeretnék egy-két új mesefilmmel meglepni.
2011. okt. 2. 22:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
szilaj...de miért ne legyen benne szöveg?
2011. okt. 2. 22:13
 2/22 anonim ***** válasza:
Kisfiam ennyi idősen már javában imádta a Thomast. És a Chuggingtont is, bár abban nagyon lepcses szájú vonatok vannak.
2011. okt. 2. 22:21
 3/22 anonim ***** válasza:

első válaszoló, úgy értette a kérdező, hogy kicsit "bugyuta" legyen a mese mert egy 22 hónaposnak nehéz még egy végig poénkodós mesét megértenie. pl. a szilaj szerintem ilyen, enyém is 22 hónapos de 2 perc után otthagyja.

kérdező, a youtuben rá tudsz keresni rengeteg mesére és bele tudsz nézni. én még a disneys meséket nem ajánlanám, inkább a minimaxosokat akkor, pl. a thomas nagyon aranyos, enyém végignéz egy részt :) a bogyó és babóca az egyik nagy kedvenc, ez nagyon nekik való, kicsit bugyuta ahogy írtam :D tymme és Shaun is nagyon aranyos mese, azt is szereti. másik kedvenc az elmo :)

ritkán néz mesét ezért mást még mi se ismerünk de remélem ezekkel tudtam segíteni

2011. okt. 2. 22:22
 4/22 anonim ***** válasza:
17%

Inkább vegyél neki könyvet. Anna Peti és Gergőt pl. És olvass neki sokat! Ennyi idő gyerek még ne tévézzen meg dvdzzen.

Egy óvónő!

2011. okt. 2. 22:24
 5/22 A kérdező kommentje:

Kedves Első, nem baj, ha van benne szöveg, csak ne legyen egyfolytában bla-bla-bla, főleg, ha még nem az ő szintje. A Kisvakondban is van itt-ott szöveg, igaz, nagyon kevés. Lehet, hogy rosszul látom a dolgot. Próbáltuk a Micimackót, gyorsan megunta, sokáig volt egy filmkocka, amiben nem történt semmi, csak párbeszéd zajlott két szereplő közt. Szerintem most még jobb, ha inkább a tettekből, mozgásból, arckifejezésekből fogja fel a mondanivalót. De mondom, lehet, hogy tévedek.

Kedves Második, köszi szépen. Igen, a Chuggingtont le is vettem a polcról, amikor nézegettem a filmeket, de nem mertem megvenni.

Jöhetnek még ötletek! :)

2011. okt. 2. 22:28
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 20 hónapos, nem lesz nagy mesenéző, mert 2-5 perc után megunja, vagy nem is nézi, szóval nem köti le, de nem is baj, mert ennyi idősen (sőt később is), inkább olvasson és játsszon, vagy én olvassak neki mesét. :)

De ajánlani tudok neked meséket:

- Tv maci

- Frakk

- Kukori és kotkoda

- A Kockás fülű nyúl

Szóval a klasszikus mesék, nem hosszúak és szerintem aranyosak, kedvesek még nekünk is.

2011. okt. 2. 22:33
 7/22 anonim ***** válasza:
70%
Én se értem, hogy miért ne lehetne benne szöveg??? 2 éves a kisfiam, és olyan kifejezéseket mond, használ, amiket mesékből hallhatott csak. Miért baj ez? Baj egyáltalán? Őszintén? Én tök örülök neki. Csak egy példa: én nem szoktam azt mondani semmire, hogy remek (és az apja sem). Erre ő valamelyik nap elkezdte ezt mondogatni, ha tetszik neki valami, hogy remek. Múltkor apukája bezárta a szekrénybe játékból a rongyiját, kisfiam elővette, és azt mondta az apjának: ez nem vicces. Ezt is az egyik meséből hallotta. Mi ebben a probléma? Szerintem semmi.
2011. okt. 2. 22:37
 8/22 anonim ***** válasza:
Nálunk is Kisvakond a sláger, és a Bogyó és Babóca. A Thomas abszolút nem köti le a kisfiam. Ő 2 éves.
2011. okt. 2. 22:38
 9/22 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 18 hónapos, imádja a Thomas, a gőzmozdonyt! (Más mese nem érdekli)

Könyvek közül nagyon szereti Marék Veronika Boribon-sorozatát.

Nem tudom, dvd-n pl. létezik-e a Kockásfülű Nyúl?

Az is aranyos, szöveg nincs benne.

2011. okt. 2. 22:42
 10/22 anonim ***** válasza:
22.37-es vagyok, azt lehagytam, hogy nálunk ezek mennek: Thomas (újabb verziójú, amiben beszélnek is a mozdonyok), Bogyó és Babóca, Matuka meséi, Füles Mackó, Postás Pat, Bob mester, Boglárka rét lakói, Nouky, Teletubbies, Noddy.
2011. okt. 2. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!