Kedves Anyukák, ajánlanátok minél kevesebb beszédű mesefilmeket?
Kedves Harmadik,
köszi szépen, sokat segítettél!
Kedves Óvónő, köszönöm a hozzászólást, de nem a kérdésemre válaszolt. Szinte éreztem, hogy valaki majd lehurrog, de hát az élet már csak ilyen, nem meglepő. Kisfiam 6 hónapos kora óta olvasunk mesét, nagyon sokszor előveszi saját maga a könyveit, nézegeti, odahozza nekünk és kéri, hogy olvassunk. Már felismeri az I, a V és a Q betűket, mondja is őket. Rengeteg könyve van. A hozzánk látogatók meresztik is a szemüket, hogy úristen, ennyi könyve van egy ilyen kicsinek! Ja,hát "véletlenül" könyvből van a legtöbb. Mi a férjemmel évek óta nem nézünk TV-t, csak saját magunk által vásárolt minőségi filmeket (sok romantika, vidámság, történelem). Úgyhogy nem a TV előtt tespedő 21. századi modern anyuka és apuka vagyunk, akik reszkető kézzel nyomkodják a távirányító gombját, nehogy lemaradjanak az esti Való Világ fertőjéről vagy a csupa jó hírekkel teli Híradóról (ha még van ilyen, hogy Híradó), netán egy kis horrorról,véres gyilkolászásról. Egyébként meg a kérdésemből akár azt a pozitívumot is ki lehetett volna olvasni, hogy lám, itt egy gondos anyuka, aki arra figyel, hogy a kisfia ne nézzen olyan meséket, ami még nem neki való és ne halljon olyan szövegeket, amik még túl magasak, zavaróak, feldolgozhatatlanok lehetnek számára. De ehhez képesnek kell lenni a jót is látni a másikban. Hát, azt hiszem, marad a mesenézés, nem sikerült bűntudatot ébreszteni egy felelőtlen anyukában.
te ne foglalkozz másokkal, most komolyan, kit érdekel, hogy más mit csinál? a kisfiadnak meg mutasd meg a Timmy-t, pont neki való és egyáltalán nincs benne szöveg.
http://www.youtube.com/watch?v=RH4mlPRZxrQ&feature=related
de szerintem ebben a korba az Elmo is nagyon jó, marha sokat lehet tanulni belőle.
A bogyó és babóca biztos bejön neki. Nekünk régen a rexi kutyus volt a sláger, egy minimaxos újsághoz adták ajándékba.
Az én kisfiam is ezeket szerette eleinte. ezt a rexit annyira, hogy este is ezeknek a történetét kellett mesélnem neki.
Pont a múltkor volt a tv-ben, hogy az a mese jó ezeknek a piciknek, amit elbambulva néznek, amin nevetnek nagyokat, az nagyon felborzolja őket.
De lassan a thomas is szóba jöhet szerintem.
És az Anna Peti Gergő könyv is jó ötlet, de én megértem, ha néha szükséged van 20 percre, hogy elmosogass. Én mindig ilyen okból engedtem mesét nézni. Másrészt mi is nézzük a tv-t...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!