Délelőtt hosszú ideig játszóterezés (tízórai nélkül) vagy otthon gyümölcsevés és utána kevesebb friss levegő? Ti melyiket választanátok?
Nálunk emiatt nincs tízórai. Reggeli van, aztán hosszú játszótér, majd ebéd.
Ilyen korban szerintem már ne az evés álljon a napirend középpontjában, hanem az alvás.
Persze fontos, hogy egyen rendesen, de csak a tízórai miatt én biztos nem ülnék otthon, főleg, ha a gyerek szeret kint lenni.
Ha nem éhes, nem ér rá ajátszótéren,akkor miért kell erőlteti?
Az enyém cicizik, reggrlizik és utána délben eszik, soha nem is tízóraizott, gyümölcsöt, ha kér a nap folyammán bármikor, akkor kap.
Mondjuk kertes házban lakunk, délelőtt nem nagyon megyünk játszóra, ellenben mindig van ezer dolog,a mit el kell intézni, vásárolni...
18 honapos a kisfiam. Szerencsere mar ugy 2-3 hete kesobb kel, 7.30 fele. 8 korul megissza a tejeskavejat, majd feloltozes, egyebek, igy kb. 8.30, mire a reggelire sor kerul. 12kor mar ebedelunk, igy csak innivalot adok neki. Nyaron, ha csak 10 utan indulnank ki, nem sokaig tudnank kint maradni.
Szerintem az is boven eleg, ha csipeget valamennyi gyumolcsot, amit viszel, vagy iszik. Szerintem.
Szerintem sem kell erőltetni a gyümölcsöt, ha nem kéri. A bölcsikben, ovikban is csak gyümölcslé (ivólé) van tízóraira és kész.
Ilyen idősen már a én sem adtam a fiamnak tízórait, mert ekkor tértünk át a deles ebédre. Előtte azért adtam 10-11 körül, mert 14 körül volt az ebéd. De akkor ugye nem is játszóztunk még.
Szóval a fiam reggel megissza a tápszerét, mire a reggelihez jutunk, nálunk 9 óra. Így arra jöttem rá, ha nem eszik gyümit, golyót stb-t 3 órán keresztül, akkor több ebédet eszik meg alvás előtt délben. Így azóta a gyümölcs nálunk uzsira van, vagy csak úgy délután.
Kérdésedre válaszolva: szerintem is menjetek inkább, ne erőltesd a gyümölcsöt, főleg, ha szopizik is még séta előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!