7 hónapos babám nem használ egyáltalán szótagokat. Ez normális szerintetek?
Még csak 7 hónapos, hova sietteted? Einstein 4 ÉVES koráig nem beszélt...
Hagyd azt a gyereket, hadd fejlődjön a maga tempójában, és ne hasonlítgasd se mások gyerekéhez, se táblázatokhoz. Lehet, hogy most épp nem a beszédtanulásra koncentrál, hanem a mászásra.
Ez nem baj!
Nem is kell még ilyenkor szótagokat mondania.
Akkor szokott lenni gond, ha nem megfelelő a baba hallása. (mert nem tud mit utánozni, ha nem hallja. Így tanulnak, tanulunk meg beszélni)
Azt minden babánál megvizsgálják a kórházban, mikor megszületnek. Szóltak volna, ha valami nincs rendben.
Ne aggódj, semmi baja.
Rendesen beszélni pedig lehet, csak 2 éves kora körül fog.
Egy ismerősünk már bőven két éves, nem beszél. Semmi baja, majd fog.
áá nem kell, szerintem ez butaság...ha kurjongat, kiabál, vagy egyszerüen csak dünnyög, adki hangokat akkor sztem semmi baja. Az én fiam olyan 15-16 hósan kezdett szótagokat mondani mint a ba ba de de stb. és egyáltalán nem volt ez se kóros.
Nekem mondták is h a legtöbb eltérés beszéd fejlődésben lehetséges.
Tehát mozgásban sokkal kisebb a tolerálható különbség a gyerekek között mint beszédben. Beszédben még egy éves eltérések is lehetnek.
Pl. az én fiam kb.10 szót használ 2 évesen, a szomszéd gyereke ugyanennyi idős, komplett mondatokban beszél másfél éves kora óta.
Mondd meg annak a "mindenkinek", hogy törődjenek a maguk dolgával, és ne mondják meg a te gyerekednek, hogy mikor mit kellene már csinálnia. Majd szól a gyerekorvos, ha le van maradva, kéretlen tanácsokra nincs szükséged.
Bocs, ha nyers voltam, de állj ki magadért és a gyerekedért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!