Hogy döntenetek?
Ne haragudj,hogy ezt írom, de te tipikusan az az anyuka vagy aki bolhából elefántot csinál. Miért esne le a lépcsőről? Mert az apja nem tud rá vigyázni? Ne viccelj már! Ha otthon marad a fiad akkor a játszótéren a mászókáról is leeshet úgy, hogy te ott vagy 1 méterre tőle.
Nem baj ha az apja is eltölt egy kis időt a fiával, végül is ő a másik szülő.
Enged el a nagy fiadat, és te boldogulj a kicsivel otthon. Bár nem írtad miért nem akarsz menni nagyszülőkhöz de elég illetlenség, főleg ha hónapokig nem is találkoztatok. Végül is ők is a családod részei lettek.
Húúú...Kérdező! Nem lehet könnyű neked! Nagyon sajnálom édesanyádat!
Pont ilyem korú gyermekeim vannak: egy két éves kisfiú és egy 4 hónapos kislány. Megértem a.problémádat és az aggályaidat is. Viszont én képtelen lennék egy hetet a fiam nélkül eltölteni és tudom, hogy Neki is nagyon szüksége lenne rám. Nem engedném el, még csak 2 éves. Töltsön az apjával kettesben úgy időt, hogy a közelemben van, ha kellek. Másrészről értem a dilemmádat a picivel kapcsolatban is. Az én kislányom nagyon nyugis baba, Vele nem kell rohangálnom, mert nem.tudom, mi baja, mégis lelkiismeret-furdalásom van, mert kevés idő jut rá. Nekem is kellene egy hét egy huzamban, hogy ismerkedhessem Vele.
Szval én utaznék a családdal együtt! Még ha nem is pihenés, akkor is jót tenne a levegőváltozás. Az anyósomékkal is hasonló a helyzet: folyamatos meló, ha ott vagyunk, mert nem tudják kezelni a fiunkat, és ahelyett, hogy néha hátradőlhetnénk, a harcaikat kell csillapítanunk. De akkor is mennék. A férjemnek pedig jár ennyi, hogy hazamehessen a családjához. Őt elkísérném. A fiamnak pedig szintén jót tenne a kirándulás, a picinek pedig mindegy, a lényeg, hogy anya és a cicijei ott legyenek.
Én elengedném a nagyot az apjával. Szerintem mindenkinek jót tenne. Mindkét gyerekre jutna egy kis külön figyelem, Te szusszanhatnál kicsit, férjed szülei meg láthatnák nagyobbik unokájukat.
Mikor harmadik gyerekünk született, a két "nagy" másfél és három és fél évesek voltak, férjem elvitte őket a szüleihez - igaz csak két napra - karácsonyozni családi összejövetelre, mindenkinek nagyon jó volt. És máskor is előfordult, hogy a picik betegek voltak, úgyhogy apa csak egy gyerekkel ment két napra a testvéréékhez. Nálunk a férjem ugyanúgy el tudja látni a gyerekeket mint én, rá merem őket bízni. Ha nálatok is így van, akkor ne aggódj, 2 éves már kibír nélküled egy hetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!