2 hónapos baba 6,2 kg, túlsúlyosnak számít?
Nem reg volt egy kerdes, melyben egy 7 honapos 13 kilos szerepelt. Az o anyukaja is azt hitte, hogy majd lelassul. Hat ez egyaltalan nem biztos
2015. jún. 23. 15:48
12/24 A kérdező kommentje:
10es miért kell mindig a rosszat feltételezni?Megpróbálom először kideríteni mi a baja nem csak a szájába dugom a bimbóm! De van h szopi után fél órával elégedetlenkedik, ha akkor nem tudom lenyugtatni megszoptatom. Előző szopinál az ia lehet nem evett eleget csak elaludt..
13/24 A kérdező kommentje:
Most majd megpróbálom az időre etetèst. Lehet nekem is jót fog tenni hogy nem egész nap a szopiról szól (minden alkalommal kevés ideig szopik és elalszik). Fennmaradó időben marad a lefoglalás meg babavíz. Amúgy babakoromban én is ilyen voltam, és ráadásul ugyanúgy néz ki mint én :)
Semmi gond nincs vele, az en kislanyom is 6400 volt 8 hetesen. Attol hogy masnak kicsi a babaja, a tied meg nagy, nem jelenti azt, hogy tuleteted. Letezik genetika is, a felnottek se egyformak. Az enyem most 4 honaposan 8 kilo, de meretre akkora mint egy 7 honapos es nem kover.
2015. jún. 25. 16:06
Az én fiam is 36. hétre született 2810 grammal és 51 centivel.
2 hónaposan volt 4800 gramm, ezt is sokallta a doki, de nem tudtam mit csinálni. Fél éves koráig havonta 1 kg-ot hízott, utána lassult le egy kicsit a hozzátáplálással.
2015. jún. 25. 16:32
Hány cm? Mert leginkább ettől függ, hogy sok-e hozzá a súlya. A neten egyébként megtalálod a WHO növekedési táblázatát, itt megnézheted, hogy az átlaghoz képest hol vagytok és hogy a súly/magasság percentilise hová esik.
[link]
2015. jún. 25. 17:23
17/24 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom hány cm, le kéne mèrni. 49-cel született, 1 hosan 52 cm volt.
Egy átlagosan fejlődő csecsemő 6 hónapos korára duplázza meg a születési súlyát és 1 éves korára triplázza meg azt. Akkor most ehhez képest döntsd el, hogy sok-e.
2015. jún. 25. 17:46
3050grammal született a fiam, ő két hónaposan 4,5kg volt. :) Őhozzá képest jó nagy a fiad.
A másik fiam 3800grammal született, ő két hósan 4,9kg volt.
Ők mondjuk tápszeresek voltak.
Soknak tűnik a súlya, de ez nem biztos, hogy bajt jelent.
Ha a kisbaba kiegyensúlyozott, eszik-alszik-kakil, nem sírós, akkor semmi gond sincs szerintem.
2015. jún. 25. 19:34
Akkor az én fiamnak 1 évesen 8,5 kgnak kellett volna lenni, ehhez képest 11 kg és 76 cm volt. A 76 cmhez szerintem a 8,5 kg kevés lenne, nagyon sovänynsk nézne ki
2015. jún. 26. 16:20
Kapcsolódó kérdések: