Érdekelne,7 honapos babam (elsejen lesz 8 honapos) túlsúlyosnak számit-e a maga 11.5 kilójával? 4100 grammal született es 53 cm-rel, most 11.5kg es 83 cm. Apa sem, anya sem filigran termetü.
Kisfiam is nagy súllyal született 4400 grammal Ő most 7 hónapos lesz négy nap múlva de csak kicsivel több mint 8 kiló és 75 centi.
Négyszer eszik egy nap úgy 260-300 grammokat. Reggelire tápszer délben főzelék húsival délután gyümölcs vagy tejpép este tápszer.
Szerintem ez sokban függ a szülők testalkatától is. Szerintem a hosszához megvan a súlya és nem kövér.
2,5 éves a lányom, most 12 kiló, 92 cm. :)
Ő 7 hónaposan úgy emlékszem 7440 gramm volt és 74 cm.
Szerintem nagy babád van. De gondolom oka van, genetika, testalkat, étvágy, netán más...
nagy baba, az már biztos! :)))
nem rémisztgetni akarlak, távol áll tőlem.
de! ha most megvonod a babádtól a táplálékot, akkor esélyes, hogy nagykorára túlsúlyos lesz,ami szív és érrendszeri problémákat, vagy cukorbetegséget is okozhat.
az orvos a súlya miatt tiltotta le a gabonafélékról, vagy más miatt?
amit most szed magára a baba, az a bébiháj még ún barnazsír, ami igenis egészséges. ez az egész életére tartalék lesz (neadjisten egy betegség esetén). ha majd elkezd kúszni-mászni, járni, akkor úgyis lemegy róla tapasztalat: az én babám combja, dereka sokat vékonyodott/izmosodott, amióta 'kétlábú', pedig már igencsak kitöltötte a ruháit :)
én a helyedben nem aggódnám túl!
18 hós kislányom most 10kg70dkg,83 cm, nem vékony, inkább husi, 7 hósan 7600gr volt.
Az étkezések jónak tűnnek, lehet, hogy a mennyiségükkel van a baj.(nem a tápszer, hanem a többi.)De ebben biztos van genetika is.
A Lányom 28 hónapos és 12kg, 89 centi (2980grammal és 50 centivel született). Elég vékonyka. Ezzel szemben a Fiam 4,5 hónapos, 8400gramm és 73,5 centi. (3230grammal és 54 centivel született.) Én is aggódom, mert nagy baba, de a doktornő és a védőnő is megnyugtattak, hogy teljesen normális! Van 2 195 centis nagybátja, és mi sem vagyunk kicsik hosszra, bár a súlyunk teljesen normális!:o)
Éheztetni nem éheztetheted a gyereket és én úgy gondolom, hogy amit eszik, az nem hízlaló, legalábbis nem ennyire. Gondolom fiúról beszélünk. Nyugi, ilyen fajta!
És még én gondoltam, hogy óriásbabám van :))
Az én lányom 4150 g és 58 cm-rel született, 10 hónaposan volt 12 kg és 81 cm, de nagyon formás baba, persze vannak combik, de a védőnő, doktornő dícséri, hogy formás, arányos nincs vele gond.
A Te babád magasságához jó a súlya, nem kell aggódni, majd ha aktívabb lesz lassul a súlygyarapodás üteme...bár az tény, hogy nagyon magas a korához képest, de ez nem jelenti azt, hogy 2 méteres lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!