Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is beteges egy...

Szerintetek is beteges egy babát ennyire félteni?

Figyelt kérdés

Barátnőmről van szó, akinek van egy 8 hónapos kislánya. Szerintem már már betegesen félti a picit születése óta. Ha megyünk hozzájuk akkor már a teraszon le kell venni a cipőt és csak ilyen vendég papucsban lehet a házba lépni (tudom ez nem nagy ügy de a baba születése előtt nem így volt). Ha a kislányhoz nyúlunk nem elég kezet mosni, hanem fertőtleníteni kell a kezünket. Ha lerakja a kislányt a szőnyegre mászni, hiába tiszta a szőnyeg előtte felporszivozza. Ha véletlenül köhög vagy tüsszent valaki náluk akkor hoznak valami speciális baktériumölő sprayt amivel befujnak rögtön nehogy a kicsi valamit elkapjon. A játékait amivel csak ő játszik naponta fertőtleníti. Vittem almát a kislánynak rögtön az volt a kérdés hogy hol vettem, vajon bio - e mert különben nem is adja neki. Ha hozzánk jönnek nem engedi hogy a kicsi másszon az én 1 éves kislányom szobájában mert hátha valami szösz van a szőnyegen amit bekap, meg nem nyulhat a kislányom játékához mert nincs fertőtlenítve. Annyira túlzásba esett már szerintem.. Mielőtt a a baba született nem volt ilyen.

Szerintetek is beteges?

2015. jún. 17. 12:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%
Ez túlzás! Így a gyereke később csak folyton beteg lesz, amikor már nem fogja senki lefertőtleníteni neki a játékot pl. bölcsiben, oviban.
2015. jún. 17. 13:14
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Első baba. :) Majd a második, harmadik gyereknél már nem csinálja ezt.

A kinti cipő levétele szerintem nem túlzás. Összeköpködik az utcát, a kutya odakakil ahova kb akar, véletlenül belelép, stb stb. Amíg nem volt baba nálunk, akkor sem jött be senki a kinti cipőjével, meg alapból nem is illik szerintem.

A kézmosás se túl para, de sztem felesleges fertőtleníteni.

Porszívózás mindig az túlzás, meg a speckó spray... Biománia is túlzás.

Nem szabad túlsterilizálni mindent és burokba rakni a gyereket, mert majd ha megy a jétszóra vagy oviba, közösségbe, akkor meg állandóan beteg lesz már attól is, ha valaki ránéz.

2015. jún. 17. 13:14
 13/20 A kérdező kommentje:
Igen én már mondtam neki hogy mi lesz akkor ha a kicsi elindul vagy kint az udvaron, utcán fog sétálni vagy épp a játszótéren.. Erre az volt a válasza hogy természetesen a kézfertőtlenitő mindig nála lesz meg a nedves törlőkendő. Hiába magyarázom neki hogy ezzel tönkrevágja a kicsi immunrendszerét, azt mondja ezzel nem!
2015. jún. 17. 13:17
 14/20 Wiky93 ***** válasza:
68%
Számomra ez gáz.. :/
2015. jún. 17. 13:26
 15/20 Wiky93 ***** válasza:
68%

Minnêl jobban félti annál roszabb..

Beteges..

2015. jún. 17. 13:28
 16/20 anonim ***** válasza:
65%
Hát én is első babás voltam, de én soha nem fertőtlenítettem a játékait. Minek??? Csak ő játszik vele. Vagy ő sem, mert minden más jobban érdekli. Akkor fertőtlenítő kendővel naponta csúszhatnám végig a lakást. 2-3 naponta porszívózok, felmosok, port törlök és kész. Közben főzök, mosok, vasalok, pakolok és pakolok és nincs többre időm. Csodálom, hogy ennyi energiája van. De abban igaza van mindenkinek, hogy nagyon beteges lesz a kislánya. Ha kimegyünk én is viszek fertőtlenítős törlőkendőt és ha hozzáér valami olyanhoz, akkor megtörlöm a kezét vagy a cumiját, ha leejti.
2015. jún. 17. 14:23
 17/20 anonim ***** válasza:
54%
bocsi, vagyok :) Első babás vagyok. :)
2015. jún. 17. 14:23
 18/20 anonim ***** válasza:
37%
Az ilyen embertől elvenném a gyereket. :/
2015. jún. 17. 15:53
 19/20 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 8 hónapos, borzasztó gyorsan mászik.Pl indulás előtt amíg a cumisüvegért nyúlok, 1 pillanat sem telik el és már a babakocsi kerekét nyaldossa. Vagy a hanyag férjem koszos cipövel bejön a szobába, leveti, és később már csak azt látom, h a fűzője csupa nyál. Ilyen dolgok nagyon gyakran történnek nálunk, mégsem volt beteg soha a fiam, pedig mégcsak nem is anyatejes. Nem mondom, hogy utcai kosszal kell fejleszteni a baba szervezetének védekező képességét, de az a minimum, hogy nem sterilizálunk állandóan.
2015. jún. 17. 16:26
 20/20 anonim ***** válasza:
Én is első babás anyuka vagyok, és természetesen ügyelek rá hogy tiszta legyen a lakás, stb (a kisfiam születése előtt is így volt) de amit a barátnőd csinál az túlzás. Nálunk ezekből annyi van hogy kinti cipővel mi se jövünk be és kezet mos mindenki mielőtt a kicsivel játszana. A kézfertőtlenìtőt pl olyan esetre tartom ha útközben cicát simogatunk (Sok ismerős cica van a környéken) vagy ha elesik, piszkos lesz a keze, akkor is törlőkendővel letörlöm. Szerintem ez elég. Nem kell burokban tartani szegény gyereket.
2015. jún. 18. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!