Többgyermekes anyukák, mennyi az esélye, hogy a többi gyermekem is ennyire nehezen alvó, ölbebaba lesz?
Mivel az első lányom nagyon sírós volt (refluxos volt és napi tizenórákat sírt kb. 7 hónapos koráig), így eszembe sem jutott, hogy kis korkülönbséggel vállaljak még egy babát. Tudtam, hogy idegbajos lennék...
4 év elteltével vállaltunk megint babát, akkor már "elfelejtettem" a nagylánnyal a kezdeti nehézségeket.
Második babámmal az első 6 hét volt nehéz, de azóta egy tünemény: eszik-alszik baba. Viszont, így is nagyon jó a nagyobb korkülönbség. El sem tudnám képzelni, hogy egyik kicsi, másik pici...
A lényeg, hogy lehet, hogy a második egy nyugodt baba lesz, de ezt előre nem lehet tudni, és ha úgy vagy vele, hogy nem bírnád, akkor érdemes még várni. Szerintem fontosabb, hogy nyugodt anyukájuk legyen, minthogy hány év a különbség köztük.
Nálunk 16,5 hónap van. A kislányom hasfájós volt és minden egyéb nyűg. De valahogy azt éreztem, hogy ezt vállaltam és ez a természetes. Féltem mikor kiderült a második baba( mi is kis korkülönbséget szerettünk volna, de azt hittük tovább tart, hogy megfoganjon). Beparáztam, hogy mi van ha hasonló lesz: nem alszik, hasfájós, lázas a fogzásnál stb. De jött a meglepetés megszületett a második bébink ÉS az első perctől kezdve 21-3 aludt, nem volt hasfájós, minden, ami az elsőnél volt, a másodiknál fel sem merült.
Most a nagy közel 3 a kicsi közel 1,5 éves, és NEM CSINÁLNÁM MÁSKÉPP!!!!
A legjobb dolog, hogy ők vannak egymásnak és nekünk!!!!
Igen, "megkérnek", vagyis melegen ajánlják. Így:
"Nem veszik szívesen, ha gyesen levő anyuka hozza a gyereket, maximum egy hét, de tényleg max 1 hetet." kb- így kérnek. 2-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!