Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Többgyermekes anyukák, mennyi...

Többgyermekes anyukák, mennyi az esélye, hogy a többi gyermekem is ennyire nehezen alvó, ölbebaba lesz?

Figyelt kérdés
Két év korkülönbséget szeretnénk, de nem tudom, hogy birnám újra ezt a strapát. Elsőszülöttem okos, tündéri, jó baba, de nem aludt sosem annyit, mint általában a babák, s az elalvásnál is feladja nagyon a leckét, nappal nem lehet letenni sem, mert azonnal megébred. Nincs idöm, energiám így másra.
2015. jún. 15. 20:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Mivel az első lányom nagyon sírós volt (refluxos volt és napi tizenórákat sírt kb. 7 hónapos koráig), így eszembe sem jutott, hogy kis korkülönbséggel vállaljak még egy babát. Tudtam, hogy idegbajos lennék...

4 év elteltével vállaltunk megint babát, akkor már "elfelejtettem" a nagylánnyal a kezdeti nehézségeket.

Második babámmal az első 6 hét volt nehéz, de azóta egy tünemény: eszik-alszik baba. Viszont, így is nagyon jó a nagyobb korkülönbség. El sem tudnám képzelni, hogy egyik kicsi, másik pici...

A lényeg, hogy lehet, hogy a második egy nyugodt baba lesz, de ezt előre nem lehet tudni, és ha úgy vagy vele, hogy nem bírnád, akkor érdemes még várni. Szerintem fontosabb, hogy nyugodt anyukájuk legyen, minthogy hány év a különbség köztük.

2015. jún. 15. 21:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi is két év korkülönbséget szerettünk volna, de nem jött össze, így lett 3 év 3 hó a korkülönbség a két lányom között. A nagylányom nagyon jó alvó volt, szinte a kezdetektől volt egy nagy 3 órás alvása egészen a kistesó születéséig. Eleinte persze sírós volt, nehéz volt vele, nehezen viseltem, hogy amikor fenn van, folyton szórakoztatni kell. Végül örültem is, hogy nem jött hamarabb a kistesó, mert nagyon anyás. Most a kicsi fél éves lesz, és a nagyot(4 éves lesz) iskolaszünet idején nem engedik az oviba, mivel én itthon vagyok. Ez volt az első nap hármasban velük, de olykor a sírás kerülgetett. A kicsi nem alszik 3 órákat, mint anno a tesója, sőt, ha itthon van a nővére, fél órákat alszik. Viszont a nagynak is kell még a délutáni alvás. Mire ő elalszik, a pici felébred, akkor azt kell lekötnöm, fel ne ébressze a nagyot. A nagy úgy feküdt le, hogy azt mondta: "Anya, ha felébredtem játszol velem?" Mert hogy már nincs rá annyi idő, és ez bánt is engem. Szóval most kész káosz minden, és amíg a kicsi nem mászik, addig így is marad. Hát, gondold meg ezt a kis korkülönbséget! Persze sokaknak bejött, és később biztos jó lesz, összenőnek, de az első 1 év szerintem nehéz. Főleg ha nincs segítséged. NEkem a kicsi gyakran szopizik, így nem is tudom 1-2 óránál hosszabb időre másra hagyni.
2015. jún. 15. 21:31
 3/8 anonim ***** válasza:
kettőből kettő többemberes és egyedül vagyok rájuk. Szerencére nagy a korkülönbség, így annyira nem gáz.
2015. jún. 15. 22:43
 4/8 anonim ***** válasza:
3 gyerekünk van, a korkülönbség 4-4 év köztük. Így terveztük, nagyon bevált! Nekünk a nagyobbak nem voltak rossz alvók, viszont a legkisebb feladja a leckét ilyen téren! Ő nagyon nehezen alszik el és keveset is alszik, "ölbe baba", ahogy írtad. Tehát én javasolnám nektek is a picit nagyobb korkülönbséget.
2015. jún. 16. 00:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Nálunk 16,5 hónap van. A kislányom hasfájós volt és minden egyéb nyűg. De valahogy azt éreztem, hogy ezt vállaltam és ez a természetes. Féltem mikor kiderült a második baba( mi is kis korkülönbséget szerettünk volna, de azt hittük tovább tart, hogy megfoganjon). Beparáztam, hogy mi van ha hasonló lesz: nem alszik, hasfájós, lázas a fogzásnál stb. De jött a meglepetés megszületett a második bébink ÉS az első perctől kezdve 21-3 aludt, nem volt hasfájós, minden, ami az elsőnél volt, a másodiknál fel sem merült.

Most a nagy közel 3 a kicsi közel 1,5 éves, és NEM CSINÁLNÁM MÁSKÉPP!!!!

A legjobb dolog, hogy ők vannak egymásnak és nekünk!!!!

2015. jún. 16. 09:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi is 2 évet szerettünk volna. Letettem róla. A lányomat az első 6 hónapban alig tudtam letenni. Ha letettem már ordított. A mozgásfejlődéssel egyre jobb lett, de még most sem könnyű. Lassan 1 éves. Már jobban elvan egyedül, de azért mindig ott legyek mellette és így is néha a ruhát tépi le rólam, mert csak ölbe, meg ölbe. Aludni 8 hónapig ölben, ringatva, rövid időket. Éjszaka óránként ébredt. Már velünk alszik. Kiságyfóbiája van, esküszöm. Ha beteszem rövid időn belül felébred, de velünk meg jókat alszik. Szóval nem könnyű! Férjem reggeltől estig dolgozik. Mire hazajön már hullafáradt. Segítségem nincs, a legközelebbi rokon 70km. Most ott tartok, hogy vagy nem lesz vagy ha lesz, akkor minimum 4év. :(
2015. jún. 16. 09:25
 7/8 anonim ***** válasza:
2-es válaszolónak mondom, hogy tudtommal nincs olyan, hogy nem engedik oviba. Legfeljebb megkérnek ne vidd, aztán te majd eldöntöd.
2015. jún. 16. 15:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, "megkérnek", vagyis melegen ajánlják. Így:

"Nem veszik szívesen, ha gyesen levő anyuka hozza a gyereket, maximum egy hét, de tényleg max 1 hetet." kb- így kérnek. 2-es voltam

2015. jún. 18. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!