Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rettegek a bölcsibe szoktatást...

Rettegek a bölcsibe szoktatástól, annyira ragaszkodik hozzám a gyermekem, mit tudnátok tanácsolni, hogyan éljem túl, mikor ott kell hagynom?

Figyelt kérdés
Gyerekem nagyon anyás,szeparációs szorongással küzd,13 hónapos.De nekem májustól vissza kell mennem dolgozni,nincs választásom.Ha néha a sogornőm vigyáz rá,órákig képes sirni,mig meg nem jövök.Idegenektől retteg és bujik vissza hozzám.Tudom hogy mikor mmajd ott hagyom,nagyon sokat fog sirni és félni fog.Nem tudok emiatt aludni.Mit csináljak?
2015. márc. 31. 18:04
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

járj vele játszóbölcsibe, fel fogja fedezni a többi társát, más anyukkákat, játszik veled, egy idő múlva az sem fogja zavarni ha kimész pisilni mondjuk

otthon tanítgasd a kifejezésre, anya most megy, mindjárt jön és kimész a konyhába és visszajössz és szólsz itt vagyok

mindig ugyanazt a kifejezést használd, nyújtsd a távolléti időt

sógornőnél az van elcseszve, hogy nincs meg a fokozatosság. nem bízik abban hogy visszajössz.nem kapásból órákra kell magára hagyni.

először szinte csak kukucsjáték, olya hamar visszajössz, ezt kell nyújtani napról napra hétről hétre

2015. márc. 31. 18:07
 2/29 anonim ***** válasza:

*itt valaki írta is, hogy a gondozók jól elcseszték, mert a síró kicsinek nem azt mondták, amit anyja tanított neki, hogy most "dolgozóba ment és majd jön" hanem egyszerűen azt szajkózták a kicsinek, anya most nincs itt.

etz a negatív fogalmazást amúgy is kerülni kellene. nem azt szajkózni pl hogy elesel, hanem hogy lépj óvatosan, stb

2015. márc. 31. 18:10
 3/29 anonim ***** válasza:

Ilyen kicsiket vinni...

De ket het a beszoktatas,elejen nem hagyhatod ott ugyse.Na meg dolgozni fogsz nem aludni.En is feltem a bolcsitol,pedig nem anyas a kicsi,csak siman nem volt tarsasagban.Bar o ketto mult.Egy honapja kezdtuk.Masodik napon mar ott is hagyhattam olyan jol elvolt.Igaz egy ora volt,mert aztan behanyt mert beteg lett.Kovetkezo heten ment 2 napot.Utana heten kedden mar ott is aludt.

De te jobban rettegsz szerintem mint a gyerek fog.Most belerogzited a feszultseget mar.De amugy is a bolcsisek nevelok,ertenek a kicsikhez.

2015. márc. 31. 18:11
 4/29 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó hidd el nem rögzitem belé az én rettegésemet.Nem azért rettegek,mert én nem akarom öt elengedni,csak egyszerüen ismerem a gyerekemet,és tudom hogy mit müvel,ha idegenek közé viszem.Nem lehet lerakni csak a kezemben hajlandó lenni,annyira fél.
2015. márc. 31. 18:20
 5/29 anonim ***** válasza:
53%

Ha ez van, akkor nem szabad bölcsibe adni még, mert nem érett rá. Sérülhet.

Ha éhenhaltok a munkád nélkül, az más. Ebben esetben is hosszabb beszoktatási idő kellene, nem két hét. Te el tudod egyébként engedni őt?

2015. márc. 31. 18:33
 6/29 anonim ***** válasza:
még lehet jót is tesz neki...nem egyik napról a másikra hagyod ott, hanem eleinte pl bent ülsz vele...a korabeli gyerekek felfedezése/társasága az jobb, mint amikor felnőttekre hagyod kicsit...mindamellett, itt kialakul egy rendszer, nem pedig alkalmakra kerül más felügyelete alá...kell a minden napos rituálé...ugyanakkor indultok, stb....
2015. márc. 31. 18:50
 7/29 A kérdező kommentje:
itt nálunk egyetlen bölcsöde van,és azt mondta a vezetö,hogy két hét a beszoktatás,többet nem enged.Mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak.Ha nem megyek el dolgozni,nem tudom fizetni a házunk törleszrészletét és elárverezik a házat.Irtam az elején hogy nincs választási lehetőségem.
2015. márc. 31. 19:02
 8/29 A kérdező kommentje:
Igen én el tudom engedni öt.Amiatt félek,az az,hogy ismerem a gyerekem.Ha látja hogy kimegyek az ajtón már visit.
2015. márc. 31. 19:04
 9/29 anonim ***** válasza:
Ha rettegsz megérzi a gyerek is, fokozatosan próbáld otthon szoktatni ahhoz, hogy más vigyáz rá, először csak kisebb időre menj el, majd aztán egyre hosszabb időkre. Apuka, nagyszülők nem vigyáznak rá? Velük sincs el? Mert ha csak te foglalkozol vele nonstop és csak veled van (most nem számítjuk ide az alkalmankénti sógornőzést) nem csoda, hogy rosszul viseli, ha másokkal kell lennie. Egyébként meg addig még egy hónap van, ami babáknál rengeteg idő, simán lehet, hogy változik addigra, úgyhogy előre azon stresszelni, hogy biztos sírni fog teljesen felesleges.
2015. márc. 31. 19:06
 10/29 A kérdező kommentje:
de rendszeresen vigyáz rá apuka sogornö.Ezekre az emberekre lehet hagyni de egy idö után már hiányol.De vadidegen emberekre nem lehet.Ha csak ránéz valaki akit nem ismer kiskorától,sir.Ezért félek.
2015. márc. 31. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!