Rettegek a bölcsibe szoktatástól, annyira ragaszkodik hozzám a gyermekem, mit tudnátok tanácsolni, hogyan éljem túl, mikor ott kell hagynom?
"Mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak."
Nekem már nem szimpatikus már ez a hozzáállás. Ezek pici gyerkek. Nem ártana tudni differenciálni. Az átlagnak egyébként elég a 2 hét. Ha rám hallgatsz nagyon tisztázzátok a beszoktatás menetét, hogy tudd a gerkenek is kommunikálni.
Azt kell tisztázni, hogy melyik nap pontosan mi a menet. Mennyit van benn a gyerek, neked mikor kell kimenned először, meddig. Mi történik, ha nagyon sír. Mi történik, ha nem tudják megvígasztalni. Mikor alszik, eszik először bent.
Tehát napról napra kérd a beosztást. Soha ne menj haza a beszoktatás alatt, hanem várj kinn a folyosón! Mindig kérd, hogy szóljanak, hogy van. Ez így neked is biztonságot ad, így ezt a gyermek is érzi. (nyugodtabb a kisugárzásod).
Ha kell a pénz, akkor kell, nincs mit tenni. Ha a fejedben ezt elhatározod, kellőképpen magabiztos vagy, akkor hidd el nekem nem lesz semmi gond. Csak lássa, hogy biztos az elhatározás.
Ahogy írod pedig,te aggódsz jobban. Ezek elvileg profi emberek,millió és egy gyereket szoktattak már be,a fiatalok is,nem az idős gondozók...
Neked bátorítani kell,hogy ismerkedjen,nem csak fogni és jaj szegénykém,ne sírj,nem bánt a néni/bácsi.Vidáman kell mondani,nézd csak ott van Bözsike néni,de szép a nyaklánca kicsim,nézd csak.
Bőven el lehet terelni a figyelmét egy ennyi idősnek már.
És a bölcsisek pedig tudják is jól hogyan.Én lányom is előző héten mikor vittem be,visitott.Gondozója megfogta,betette és elvitte játszani.Ennyi volt a visítás.És írom ezt úgy,hogy az én gyerekemre csak az apja vigyázott addig rajtam kívül.
Minden gyereket meg lehet nyugtatni.Bízz jobban a kicsiben is,a gondozókban is...Fő a fokozatosság.Barátnőmnek mivel anyás a kicsi,nekik 2 hét volt a beszoktatás.Eleinte ott voltak 1 órát együtt,másnap ebéd után jöttek haza együtt.Utána 3.napon kiment anyuka 45 percre.Utána kicsit többre.És így tovább.És ő náluk úgy van még,hogy a két hét után is még két hétig alvás után el kel hozni őket,hogy ne sérüljenek.Lányommal könnyen ment,de neki se hagyták a beszoktatást 1 hét alatt,mert mondták,ha annyira hamar ott hagynánk reggeltől du-ig,akkor később lennének gondok.
Még el sem kezdtétek, de már kérsz hosszabb beszoktatást... Jól mondják, itt veled van a baj. Lehet, tök simán menne, ha te is normálisan állnál hozzá, és főként bíznál a gondozókban.
Legalább előre ne pattogj. De úgyis direkt átragasztod majd a gyerekre a stresszt, hogy mondhasd: én megmondtam.
sokkal többet próbálj vele lenni, amelyik baba bízik az anyjában, az nem fél az idegentől, mert tudja anyja megvédi
soha ne csinálj semmit draztikusan, hogy otthagyod egyedül vagy sírni
Fokozatosan kell távolodni.
ideje kezdeni, minél jobban fog menni, annál kevésbé fogsz te is aggódni
első lépésnek jó ha 24-ben mellette vagy, biztosítod hogy mindig ott vagy alighogy megnyikkan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!