Mit csináltok ha nem eszi meg az ebédet/vacsorát a babátok? (15-16 hónap körüli)
Készítetek neki valami mást amit biztosan szeret, vagy vártok még, hogy jobban megéhezzen és akkor próbálkoztok?
Ui. ezen megy a vita a férjemmel. Szerinte várjunk, had legyen éhesebb. De szerintem meg már akkor is éhes, de nem kell/nem ízlik neki. Így én mindig próbálkozom mással, aztán sokszor az van, hogy már az sem kell.
Mit tegyek?
15 hónapos a babám. Ha nincs dolgunk, ha itthon vagyunk, akkor várok még 1 órát, és újrapróbálom. Ha megyünk el, akkor gyorsan adok neki egy joghurtot, azt tutira mindig megeszi.
De neki vannak napjai, hogy egyáltalán nem hajlandó főtt ételt enni, néha 5-6 nap is eltelik, mire újra elfogadja a főzelékeket. Joghurt viszont bármikor jöhet bármennyi.
Szerintem ne stresszelj ezen, vedd lazábban az étkezését. Majd eszik, ha akar. Hidd el, éhen nem fog halni, amíg ilyen aggódó szülei vannak.
Lehet már azért sem kell neki a másik, mert felhergeled magadat, és ezt ő látja rajtad. Nem szabad erőltetni az evést.
Sziasztok, nagyon köszi a hasznos válaszokat, aranyosak vagytok!
Nem sok mindenen szoktam magam felbosszantani, sőt, de amikor nem eszik, pláne ha a kedvenc kajája van, akkor mérges leszek. Próbálom persze nem mutatni neki.
És próbálom az evést sem erőltetni, de sokszor az van, hogy meg sem akarja kóstolni, ekkor csak a szája szélére kenek egy kicsit, és ha ezután sem kéri, abbahagyom kb 10-15 percre. Vagy az ölembe veszem és játszunk, és úgy próbálkozom.
De változtatni fogok, ahogy írtátok, mert így nem mehet tovább.
Ja, természetesen a történethez anyós is hozzájárul, aki teljesen kétségbe van esve, hogy nem eszik, sovány stb.
És ezzel tovább stresszel persze. Jááááj. :)
A fogacska sztem most nincs képben, ill. én nem látom.
De jó tudni, hogy vannak még sorstársak, nektek sem lehet könnyű lányok! Kitartás nekünk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!