9 hónap körüli babátok ha hisztizni próbál, ti mit csináltok?
Nem vagy szaranya, de ne így csináld. Hagyd figyelmen kívül! Tedd a dolgod, vagy amit éppen csinálsz. Ha azt látja, hogy nem veszed fel a dolgot, és semmit nem ér el vele, abba fogja hagyni. Pár perc hisztibe még egyetlen baba sem halt bele.
Egyébként én még azt csináltam kisfiammal, hogy felvettem a hisztijét a telefonomra videóra. Közben még mondtam is neki, hogy nem hallom kisfiam, hangosabban! És vigyorogtam. Majd leállítottam a videófelvételt, és visszajátszottam neki saját magát. Kár, hogy a lejátszással egy időben nem tudtam készíteni egy újabb felvételt arról, ahogy döbbenten nézte saját magát egy mukk nélkül, majd elvonult játszani. :)))
Anyukádnak van igaza. Ha ráhagyod,akkor később még rosszabb lesz!
Nem vagy rossz anya,amiért rászólsz,de ez hosszú távon nem biztos,hogy elég. Vagy tedd ilyenkor a kiságyába,szobájába,de a legjobb,ha egyáltalán nem veszel tudomást a hisztijéről. Tégy,úgy,mintha ott sem lennél vele,akárhogy ordít. Elég hamar tudomásul veszi majd,hogy a hisztivel nem ér el semmit.
A legfontosabb a következetesség. Amit tiltasz,azt mindig tilsd,amit egyszer megengedsz,azt mindig engedd meg. És az apuka se engedje meg azt,amit te tiltasz.
9 hónaposan még nem hiszem hogy hisztizik, csak így jelzi hogy nem akarja, vagy neki úgy nem jó!
Másképp hogyan fejezze ki magát hogy nem akarja vagy valamit szeretne ha még nem tud beszélni?! Hát sír vagy megfeszíti magát.
Lányom is ezt csinálta, de ennyi idősen még nem kiabáltak rá:)
majd csak olyan 1 évesen, mikor már járt, és olyanokat csinált ami veszélyes, egyébként had ismerkedjen a dolgokkal.
Most 1,5 éves, már megérteti magát, elmutogstja, mondja, oda húz ahonnét valamit szeretne.
Na mostanság tényleg vannak hisztik, hogy nem akar hazamenni a játszótérről, nem ül be a babakocsiba, megfeszíti magát hogy ne tudnàm beültetni, vsgy lefekszik a földre hogy ő nem jön! De ilyenkor sem kiabálok rá, csak elmagyarázom neki a dolgokat.
Rákiabálni akkor szoktam ha valami veszélyeset tesz, hogy ilyedjen meg, legyen valami félelemérzete, kinyitja a sütőajtót, rááll, na az kéne még hogy leessen, vagy süljön valami és megégesse magát!
Kanapé háttámlájára felmászik, feléll, majd onnét irány az ablakpàrkány!
Erről csak annyit, hogy a mi gyerekeink korosztálya fogja bizonyítani, hogy mennyire voltak jók az általunk alkalmazott új nevelési elvek...
Én az anyukám/ anyáink módszerét jónak tartom, mert a mi korosztályunk még tud "életszabályok" szerint élni, a nélkül, hogy korlátozva érezné magát...
Nem biztos, hogy a mai "szabadjára engedett" nevelés mellett a mi gyerekeink is ilyen jól megtalálják majd a helyüket a társadalomban...
Egyetértek az előttem hozzászólókkal: nem szabad hagyni, hogy tovább fajuljon, valamiféleképp tudatnod kell a kicsivel, hogy ezt így nem lehet...
Bár megérteni nem fogja, hogy akkor most hogyan, de egyszer majd rájön, hogy ha feszíti magát, azzal "bántja" anyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!