Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha 9 hónap körüli babátok nem...

Ha 9 hónap körüli babátok nem eszi meg az ebédet (vagy más étkezést), akkor mit csináltok?

Figyelt kérdés

Fél óra múlva megpróbáljátok ugyanazt, vagy adtok neki valami más ételt, vagy csak a következő étkezéskor kapja a megszokottat?

Itt arra gondolok, amikor eszik valamennyit, de nem eleget, mondjuk csak a negyedét-harmadát. Vagy amikor olyan ételt kap, amiről tudjátok, hogy szereti, de akkor épp csak nyamnyogja.

2010. okt. 4. 14:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha nem eszi magfelé a kaját, pl az ebédet, akkor 10-15 perc, vagy fél óra múlva újra rákínálom. Ha akkor sem eszi meg, akkor mást adok neki. És amit eredetileg ebédnek szántam azt újra rákínálom a következő evésnél, akár uzsira is. Aztán vagy megeszi, vagy nem. Ha akkor sem eszi meg, akkor mást adok neki, az ebédre szánt kaját pedig kidobom.
2010. okt. 4. 14:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Várok és fél óra-óra múlva megkínálom vele újra. Ha akkor se kéri, akkor megpróbálok mást adni neki.
2010. okt. 4. 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Én vigyáznék a helyedben a "nem baj kapsz mást kicsim" elvvel! Észre se veszed és már csak pudingokon meg nasikon fogtok élni. Nem rosszból mondom, tapasztalatból! :( Ha tudod, hogy olyat adsz neki ami tényleg fincsi (nem sós, sótlan, hideg, zsíros stb) és nem kéri akkor 15-20 perc múlva újra próba. Ha akkor sem akkor következő etetésig innivalón kívül szerintem semmit ne adj neki. Az én fiam is ezt játszotta egy időbe és volt már, hogy 1 nap 3 félét főztem. Na ezt meguntam és 2 nap alatt olyan szépen megszokta azt, hogy amikor evés van (nálunk mindig ugyan abban az időben van) már ő szól, hogy hammi és gyönyörűen eszik. Persze ebéd után ő is kap egy kis nasit! :)))
2010. okt. 4. 16:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Mostanában ez egyre sűrűbben előfordul nálunk, nehéz rájönni, hogy mi a baj, és néha tanácstalan vagyok. Főleg az ebéddel szokott megtörténni, hogy csak keveset eszik belőle. Általában szokott maradni a tízóraiból, ha nagyon nem eszik, akkor azt szoktam odaadni, hogy ne legyen üres a gyomra. Már azon is gondolkoztam, hogy vissza kellene állni a napi 6 étkezésre. Mostanában nagyon várja már az evést, ha megkérdem, hogy éhes vagy már, akkor azonnal elkezd kiabálni. De hamar elveszíti az érdeklődését (ez minden étkezésre igaz), inkább menne már játszani. Talán a "többször kevesebbet" elvet kellene alkalmazni erre az időszakra, amit gondolom, egy idő után kinő majd.
2010. okt. 5. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!