11 hós fiam nem eszi meg a tápszert. Mivel tudnám rávenni?
Szerintem nem lehet rávenni a gyereket. Legalábbis az én lányom nem volt hajlandó meginni a tápszert (akkor sem, ha belekevertem mondjuk főzelékbe).
Doki nekünk azt mondta, hogy nem gond, ha közben már eszik tejtermékeket (pl. joghurt, túró), illetve, ha korának megfelelően jól és vegyesen táplálkozik. Hát próbáltam mindenféle étellel kínálni, és szerencsére jól fejlődött, a tejtermékeket pedig elfogadta. Kivéve a tejet - azt egy éves kora után adtam neki, de úgy mint a tápszert, a tejet sem itta meg (ma sem issza, pedig már 5 éves).
Nekem még azt is mondta a doki, hogy húst egyen, amennyit lehet, mert a fehérje a szervezet építőköve (az pedig nem csak a tejben és tápszerben van meg).
Egészséges nagylány amúgy, tehát nincs semmi baj azzal, hogy messziről elkerülte a tápszert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!