Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hós fiam nem eszi meg a...

11 hós fiam nem eszi meg a tápszert. Mivel tudnám rávenni?

Figyelt kérdés
6 hós koráig csak anyatejes volt utána megkezdtük a hozzátáplálást. Kap tejpépet tejberizspépet zöldséget gyümölcsöt. Mindenröl tájékoztattam a védönöt aki most kinyögte hogy kellene még a tápszer is. Elfelejtette mondani. Mindenfélét kipróbáltam de egyik se kell neki. Van ötletetek hogy mit tehetnék?
2015. jún. 12. 04:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem KELL neki a tápszer. A tejpépbe kb. ugyanaz van. Nem baj, hogy nem kap tápszert.
2015. jún. 12. 05:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtad, szopik-e még ill. megfelelő-e a fejlődése. Tápszert elvileg 1 éves korig ajánlják (ahogy a szoptatást), persze lehet tovább adni (van benne sok minden hasznos és sok baba akár 2 és fél éves korig is ragaszkodik is hozzá, hogy legalább este cumisüvegből fehéret igyon). De én úgy tudom, ha a baba az anyatejes táplálásról fokozatosan áttérve szépen eszi a tejtermékeket (joghurt, túró, babapudingok, kenhető sajtok), akkor nem kell tápszer - ami egyébként van a tejpépben. Ezen felül meg lehet próbálni (ha már megvetted) gyümölcsöt keverni hozzá, turmixba rakni vagy darákkal házilag tejpépet csinálni belőle.
2015. jún. 12. 05:29
 3/5 anonim ***** válasza:
63%
Adhatsz neki tejet is.
2015. jún. 12. 07:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet rávenni a gyereket. Legalábbis az én lányom nem volt hajlandó meginni a tápszert (akkor sem, ha belekevertem mondjuk főzelékbe).

Doki nekünk azt mondta, hogy nem gond, ha közben már eszik tejtermékeket (pl. joghurt, túró), illetve, ha korának megfelelően jól és vegyesen táplálkozik. Hát próbáltam mindenféle étellel kínálni, és szerencsére jól fejlődött, a tejtermékeket pedig elfogadta. Kivéve a tejet - azt egy éves kora után adtam neki, de úgy mint a tápszert, a tejet sem itta meg (ma sem issza, pedig már 5 éves).

Nekem még azt is mondta a doki, hogy húst egyen, amennyit lehet, mert a fehérje a szervezet építőköve (az pedig nem csak a tejben és tápszerben van meg).

Egészséges nagylány amúgy, tehát nincs semmi baj azzal, hogy messziről elkerülte a tápszert!

2015. jún. 12. 09:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 😄
2015. jún. 13. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!