Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg ennyire durva amit...

Tényleg ennyire durva amit csinálok?

Figyelt kérdés
Egy hetes újszülött babámat a köldökcsonkja miatt nem fürdetem konkrétan ,azaz nem teszem kádba ,hanem minden este alaposan olajjal és vizes vattával alaposan megmosdatom ,hajlatait többször is ,majd szárazra törlöm.Igazán annyira jobb lenne ,ha 2 percre beletenném a fenekét 10 cm vízbe ,majd utána végezném el ezt a műveletet?Csak mert úgy néztek rám egyesek mikor ezt elmondtam ,mint egy utolsó igénytelen emberre.Első babám ,még megtartani is nehéz mert állandóan mocorog.Én is már várom hogy leessen a csonk ,de mindenki annyira a fejembe verte a kórházban is hogy még véletlen se érje víz.
2015. jún. 4. 19:29
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
én is azt gondolom hogy hatékonyabb egyenlőre mintha belemártom két percre de nekik hiába magyaráztam ,meg hogy ez csak pár napig lesz már így ,aggódva néztek össze hogy velem aztán valami nincs rendben és hogy nem tudom ellátni a gyereket.azóta is ez jár a fejemben .nagyon rosszul esett .
2015. jún. 4. 23:23
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"szeretnék mindent a legjobban csinálni és az ilyen dolgok miatt állandoan bőgök ,mert mindenki mást és mást "

Ezt nagyon gyorsan felejtsd el. A gyereknevelés olyan, mint a foci meg a politika, mindenki ért hozzá, az is, aki nem.

Azzal biztosan nem teszel jót a gyereknek, ha idegroncs anyja lesz. Egyszerűen minden beszólást engedj el a füled mellett és lazíts.

Olvass gyermeklélektant (Mérei-Binét féle nagyon jó könyv), írd fel a mozgás- és beszédfejlődési VÉGhatáridőket. Ezeket kell figyelemmel kísérni, minden mást pedig csinálj úgy, ahogy te jónak látod. Ha kérdésed van, inkább a gyerekorvostól kérdezz.

Azzal teszed a legrosszabbat, ha mindent a lelkedre veszel és egy merő görcs maradsz, amíg el nem költözik felnőttként a gyerek.

2015. jún. 5. 06:05
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
en az elso naptol kezdve furdetem,a parom segitsegevel. 1napot se hagytunk ki. Furdes utan en is jobban erzem magam,a babam is mindig cs utana aludt el. D ha te cs attorolgeted,a szived joga. Az olajozast en is elhagynam:-)
2015. jún. 5. 08:46
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is fürdetem az első naptól kezdve: bal kezemre ráfektetem, és a jobbal lefürdetem, utána megfordítom és lemosom a hátát + a fenekét. Én imádok fürdetni :) A baba nem szerette, 2 hétig ordított, most már imádja ő is. Az, hogy te hogyan csinálod, az a te dolgod és senkinek semmi köze hozzá! Nyilván ők még nem koszosak, nem büdösek, nem úgy kell tisztálkodniuk, mint nekünk. Ha a köldökcsonkot víz éri, nem kell parázni, csak ne áztasd! Utána felitatod róla a vizet óvatosan, bekened alkohollal és ennyi. Ezt csak azért írom le, ha mégis megpróbálkoznál a fürdetéssel. Szerintem- hangsúlyozom: szerintem-, ha hamarabb elkezded a fürdetést, akkor előbb hozzászoknak a vízhez. Nekünk 2 hét kellett a köldökcsonk leeséséhez. Vagy még esetleg a kis popsiját le tudod mosni a csapnál is (férjed is segíthet), mert azért az csak kakis....Én még az olajozást kihagynám a helyedben. Egy a lényeg: mindig azt csináld, amit az ösztöneid súgnak! Én amikor bizonytalan voltam, akkor a gyerekorvost kérdeztem, mert benne 100%-ig megbízom, de rajta kívül senkit, mert ahány ember, annyi tanács, sokszor teljesen ellentétes! Ne akarj megfelelni senkinek! Mindent csinálj szépen bátran, határozottan, majd minden kialakul. Amúgy is, a köldökcsonk nemsokára leesik és akkor úgyis fürdetsz. Ja, és én az első fürdetésnél nem engedtem senkit bámészkodni, mert nem tudtam, hogy mennyire leszek béna, milyen nehéz fürdetni, stb. Majd mennek a rokonok nézelődni, amikor TE úgy döntesz! Sok sikert!
2015. jún. 5. 10:42
 15/17 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén, én míg ilyen érzékeny vagyok, addig nem találkoznék a rokonokkal. Nem sokáig, csak míg magabiztosabb nem leszek.

Szerintem nincs baj azzal amit csinálsz, és inkább a negatív tényezőket kellene kiiktatnod az életedből, hogy boldogabb legyél. Ha kérdik miért, akkor őszintén mondd el nekik, hogy rosszul érzed magad mikor ott vannak, mert lebecsülik az anyai képességeid, ösztöneid.

2015. jún. 5. 10:47
 16/17 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat ,sokat segítettetek.
2015. jún. 5. 14:26
 17/17 anonim ***** válasza:

Egy kis víz biztosan nem árt. Gondolj bele, a pocakodban csak folyadékban volt a pici, miután kijött, egyre szárad a bőre. Szerintem jó, ha megfürdeted és így hidratálod a bőrét. 1-2 hét után egyébként is látszani fog, h száraz a fejbőre stb. Az én kislányaim első naptól fürdenek, és a hajukat is hajszárítózom. Csak úgy tekeregnek a jó melegben!

Már nem fontos olajozni, csak ahol száraznak látod. Azt is csak sziorúan fürdés után: a nagynénémnek majdnem kicsúszott a kezéből a vizes-olajos gyerek.

2015. jún. 5. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!