Tényleg ennyire durva amit csinálok?
"szeretnék mindent a legjobban csinálni és az ilyen dolgok miatt állandoan bőgök ,mert mindenki mást és mást "
Ezt nagyon gyorsan felejtsd el. A gyereknevelés olyan, mint a foci meg a politika, mindenki ért hozzá, az is, aki nem.
Azzal biztosan nem teszel jót a gyereknek, ha idegroncs anyja lesz. Egyszerűen minden beszólást engedj el a füled mellett és lazíts.
Olvass gyermeklélektant (Mérei-Binét féle nagyon jó könyv), írd fel a mozgás- és beszédfejlődési VÉGhatáridőket. Ezeket kell figyelemmel kísérni, minden mást pedig csinálj úgy, ahogy te jónak látod. Ha kérdésed van, inkább a gyerekorvostól kérdezz.
Azzal teszed a legrosszabbat, ha mindent a lelkedre veszel és egy merő görcs maradsz, amíg el nem költözik felnőttként a gyerek.
Megmondom őszintén, én míg ilyen érzékeny vagyok, addig nem találkoznék a rokonokkal. Nem sokáig, csak míg magabiztosabb nem leszek.
Szerintem nincs baj azzal amit csinálsz, és inkább a negatív tényezőket kellene kiiktatnod az életedből, hogy boldogabb legyél. Ha kérdik miért, akkor őszintén mondd el nekik, hogy rosszul érzed magad mikor ott vannak, mert lebecsülik az anyai képességeid, ösztöneid.
Egy kis víz biztosan nem árt. Gondolj bele, a pocakodban csak folyadékban volt a pici, miután kijött, egyre szárad a bőre. Szerintem jó, ha megfürdeted és így hidratálod a bőrét. 1-2 hét után egyébként is látszani fog, h száraz a fejbőre stb. Az én kislányaim első naptól fürdenek, és a hajukat is hajszárítózom. Csak úgy tekeregnek a jó melegben!
Már nem fontos olajozni, csak ahol száraznak látod. Azt is csak sziorúan fürdés után: a nagynénémnek majdnem kicsúszott a kezéből a vizes-olajos gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!