Tényleg ennyire durva amit csinálok?
Nem igazán van még mit mosni ekkora babán.
Két-három naponta hajlatokat töröld át. A tokáját érdemes naponta a befolyó tej/tápszer/nyál miatt.
A fenekét pedig úgyis nedves törlőkendővel áttörölgeted pelenkázásnál, annyi bőven elég.
Egy éves a lányom, tehát nagyjából ilyenkor született tavaly. Én is így csináltam. Nem igazán izzadnak még, koszban nem járkálnak. Semmi baja nem lesz a ritkább tisztogatástól.
Másnak meg ne mondogasd, így beszólni se lesz lehetősége.
Így van, ahogy az első mondta, nem kell mindenkinek mindenről tudni. Semmit nem csinálsz rosszul.
(Külföldön egyébként nem baj, ha a csonkot víz éri, szép óvatosan szárazra kell itatni, esetleg hajszárítóval megszárítani. Tilos alkoholozni meg a mérgező hexaklorofénes hintőporral kezelni, mert annál később esik le. Ebben is csak mi, magyarok vagyunk száz évvel lemaradva...)
5.válaszolo, mintha csak én irtam volna a kommentedet :D
itt is megtorolgetik a babákat a szulés után, és abszolut nem probléma, ha viz éri a koldokcsonkot. (nem is hallottam még eddig errol, hogy nem érheti viz)
a javaslat szerint kétnapont kell a babákat furdetni..jaaa, és nem annyi vizben mint otthon (hogy éppen csak éri a fenekét a viz), hanem rendesen lebegtetni kell oket a vizben.
én esetleg az olajról beszélnélek le ha lehet :) ilyen melegben borzasztó kellemetlen tud leni az olajos bőr, egyébként se ajánlják már a hajlatok olajozását, de ha mégis, azt fürdés előtt, szóval leázik.
és a vatta helyett egy puha textilpelussal szerintem sokkal egyszerűbb lenne letörölgetni a bőrét :)
én fürdettem minden nap, de az igazság, hogy a te módszered lehet hatékonyabb :D tök béna voltam, semmi segítség, kiengedtem a vizet, egyik kezemmel a baba fejét fogtam, másikkal a popsóját, beleengedtem úgy, hogy persze csak a köldökét lestem, és persze egyből rájöttem, hogy 2 kezem van, szóval ki is vettem a vízből és ennyi volt a fürdés hétköznap :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!