Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyósom folyton megsértődik...

Anyósom folyton megsértődik ha megszólalok mert nem jól fogja a kislányomat. Ti mit tennétek hasonló helyzetbe?

Figyelt kérdés
8 hónapos a kislányom, még nem tud felülni csak kúszik. Anyósom meg folyton ültetni akarja. Minap megigazítottam a kezébe és vérig sértődött. Elmondtam neki, hogy nem ültetheti amíg nem ül fel magától, de nem érdekelte.

2015. jún. 1. 12:06
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Hú lányok ezek az érdekesen makacs anyósok, hát nem egyszerű velük. Az én anyósom is olyan "kötöm az ebet a karóhoz" típusú , hogy sokszor el sem hiszem. Cukros lettem a babával, diétázom. Állandóan azzal piszkál, hogy hülyék az orvosok meg, hogy ne mondjam már, hogy ezt meg azt nem ehetek mert higgyem el, hogy nyugodtan ehetek rendesen mindenből. Folyamatosan tukmálja rám szénhidrát bombákat én meg már nem győzök ezerig számolni, hogy nyugodt maradjak. A nagyobbik gyerekemnél ugyanez volt, ráadásul hozzátáplálásnál is mindenfélét dugdosott volna a szájába aztán meg hallgattam, hogy régen ezt is meg azt is ehetett a gyerek és majd miattam lesz allergiás mindenre. De ő olyan szinten van, hogy még abba is beleköt, hogy a tojást balról jobbra kell felverni nem pedig fordítva mert úgy több lesz belőle.??!!! Hát az ilyennel mi mást lehet csinálni mint kitartani? :-(
2015. jún. 1. 17:12
 22/41 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat Mindenkinek!Úgy látom elég sokan vagyunk "harcosok". :)
2015. jún. 2. 07:48
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Először is ne bízd rá! Soha! Ha lesz*rja a véleményedet, akkor lesz*rja a gyereked érdekeit is, mert ő majd megmutatja! Én anyósom is ilyen volt, a férjem is úgy reagált, ahogy a tiéd, konfliktus kerülő, mindkettőnknek azt mondta, amit hallani akartunk! Nálunk a kézmosás volt vízválasztó, személyes sértésnek vette anyós, ha szóltam, hogy mosson kezet mielőtt hozzányúl az 1 hónapos gyerekemhez! Ha nem tetszik, ahogy fogja, akkor vedd ki a kezéből, simán, hozzászólás nélkül, aztán ha hazamegy, az az ő baja, sz*rd le, a gyerek az első! Engem anyósom szó szerint lek*rvázott, közölte a férjemmel, hogy a kislányom nem az ő unokája, mert biztos nem a fiától van! A férjem mindig kerülte a konfliktust az anyjával szemben is, amikor ez történt én a fürdőben voltam, de ő közölte az anyjával, hogy ha ezt feltételezed a feleségemről, akkor ott az ajtó és elzavarta! Ha nem érdekli, amit mondasz, vedd el tőle a gyereket, előbb-utóbb csak észreveszi, hogy felesleges és hazamegy!
2015. jún. 4. 04:13
 24/41 A kérdező kommentje:
Na igen, ismerős szitu. Elég komplikált szülésem volt, nem sokon múlt az életem és a babáé sem. Kértem a férjemet, hogy szülés után pár hétig senki ne jöjjön. De az anyja csak kisírta és 2 hónapon keresztül minden hétvégén ott volt nálunk, aztán még sorolhatnám az ilyesmiket. Hiába kértem a férjem, hogy ne jöjjenek. Akkor azt kaptam, hogy az ő szülei mért nem láthatják a kis unokát. Áhhh.. hát nem tudom. Jó nekem, hogy a férjed hazaküldte anyósod. Az enyémre nem jellemző, hogy kiálljon értem vagy megvédjen. És valóban igazad van, ki is veszem a kezéből ha valami nem tetszik. Ő tényleg nem nézi a gyerek érdekeit. Kineveti ha sír mert fáj, hogy jönnek a fogai vagy álmos, húzkodja a lábát és bökdösi a bordáit. Borzalmas, egy idióta. Na ilyenkor kiveszem rögtön a kezéből. Nem idegesíteni kellene szegény babát hanem megnyugtatni. Azt is szokta mondani hadd sírjon legalább hallják a szomszédok, hogy nála baba van. Ilyenkor már szakad el a cérnám. Hogy lehet ennyire érzéketlen?! Ez a baba nem játék egy érző kisember. Aztán meg csodálkozik mikor nem akar odamenni hozzá a gyerek. Na az is az én hibám persze. :((((
2015. jún. 4. 08:02
 25/41 A kérdező kommentje:
"Jó neked" ezt akartam, elírtam :)
2015. jún. 4. 08:03
 26/41 anonim ***** válasza:
45%
neked legalább csak hétvégén ült ott. nekem MINDEN NAP! már a kórházba este 8-9-ig NÁLA volt egész álló nap! 10percekre kaptam meg szoptatni. ha üvegből evett kivette a kezemből még evés közbe is. bár csak hétvégén jött volna! nálunk a fél napos baba egész nap nála volt szine
2015. jún. 4. 09:08
 27/41 A kérdező kommentje:
Uhhh...ez durva!
2015. jún. 4. 09:34
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk nekem legalább nem hagyja sírni. biztos lenne pár szavam hozzá ha azt csinálná mint a tiéd
2015. jún. 4. 11:24
 29/41 A kérdező kommentje:
Nekem is lenne pár szavam, gondolhatod. Csak nem akarok cirkuszt, még...Próbálom tiszteletben tartani, hogy sajnos ő párom anyja. Aztán lehet abból értene ha mégsem magamba fojtanám... :D A szép szóból nem ért. Úgy csinál mint aki meg sem hallotta amit mondtam.
2015. jún. 4. 11:31
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk lisztérzékeny a nagy. Mikor kiderült, elmagyaráztam a nagyinak, hogy mostantól kerülni kell a glutént, hogy miben van, hogy hogy van. Mondtam, hogy rosszul lesz a gyerek. JÓjó, majd nem kap kenyeret. Mondtam, hogy nem a kenyérben van a glutén, hogy a lisztet is kerülni kell. Vittem neki gluténmentes lisztet, hogy ezzel sűrítsen. Jójó, ő majd tudja.

Teleetette házikenyérrel búzalisztből, mert szerinte a lisztérzékenység csak a csúnya gyártók adalékanyagai miatt van. Fiam hiába mondta, hogy neki ezt nem szabad, nagyi közölte, hogy addig nem áll föl az asztaltól, amíg meg nem ette!! Egy délutánt töltött ott nélkülünk a fiam.

Olyan hasmenéssel jött haza, hogy kórházba kellett vinni. Volt 5 éves.

Férjem olyan mérgesnek én még nem láttam. Felhívta az anyját, közölte, hogy a fiunk közelébe többet nem megy és pont.

2015. jún. 4. 18:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!