Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyósom folyton megsértődik...

Anyósom folyton megsértődik ha megszólalok mert nem jól fogja a kislányomat. Ti mit tennétek hasonló helyzetbe?

Figyelt kérdés
8 hónapos a kislányom, még nem tud felülni csak kúszik. Anyósom meg folyton ültetni akarja. Minap megigazítottam a kezébe és vérig sértődött. Elmondtam neki, hogy nem ültetheti amíg nem ül fel magától, de nem érdekelte.

2015. jún. 1. 12:06
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok

Én már 24 éve ismerem az anyósom de még most is csinál ezt azt.

A harmadik gyerek most 3 éves, nagyon tudatosan etetjük, persze tej allergiás is. Na most megetette puha sajttal, persze nem tudtuk. Másnap az óvódábol telefonáltak hogy vért kakil. Rohantam érte, majdnem infarktust kaptam. Az anyõs kinyögte hogy csak egy kis sajtot adott neki. Utána persze néhány hónap szigorú diéta. Megérte az a darab sajtocska. :(

2015. jún. 1. 14:01
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor azért mindig elgondolkodom ,hogy az ilyen "anyósok" hogy a búbánatba nevelték fel a sajátjukat? A józan paraszti ész azt diktálja, hogy ha már felnevelt 1-2-3 gyereket akkor kapisgálja a dolgokat! De ilyen szintű idiótaságra amit pl az utolsó leírt hogy lehet képes valaki azt fel nem tudom fogni!!

Nálunk ugyan ez ment...kutyát vettünk, vannak szabályok lesz@rták. Baba érkezett vannak szabályok lesz@rták. Eljutottak odáig, hogy sem a gyerekek sem én nem megyek,a férjem karácsonykor elmegy és köszöni szépen, az unokákat csak felügyelet mellett látogathatják és évente 2x vagyok hajlandó 1-1 napot elviselni őket a lakásba. Nyilván van több oka ennek, ez csak a jéghegy csúcsa. Áldásos 120 km 😄

2015. jún. 1. 14:17
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem van középutas megoldás is. Nem csak a csendben tűrés és az asztalborogatás.

Anyós esetében meg kellene dicsérni azt, amit tényleg jól csinál a gyerekkel. Gondolom azért ilyen is van - kedvesen beszél hozzá, sokat mondókázik, bármi. A dicséret után pedig szintén kedves hangnemben, de határozottan megkérni, hogy ne ültesse, amíg nem tud ülni. Ha ezt nem lebacásként kapja, hanem dicséret mellé kérésként, valószínűbb az együttműködési hajlam.

Ha támadva indítasz, még jobban befeszül, visszatámad, és végsősoron megint ti szívjátok meg.

2015. jún. 1. 14:24
 14/41 A kérdező kommentje:
Hmm.. na most ő egy nagyon nehéz eset, hidd el minden verziót kipróbáltam már. Nagyon nem szeretek veszekedni. Nála nincs olyan, hogy ő valamit is másképp csináljon mint ahogy szeretné. Párszor már ajánlottam neki, hogy jöjjön el hozzám és közösen babázzunk, gondoltam jót tenni mindenkinek. de nem, ő nem hajlandó, mindenféle hülye kifogással jött, persze nem nekem hanem a férjemnek.
2015. jún. 1. 15:25
 15/41 anonim ***** válasza:

7es hát én felrobbantam volna a méregtől :s ezek útán,hogy vitted át?

10

2015. jún. 1. 15:28
 16/41 A kérdező kommentje:
Azért az nagyon durva, hogy megetette sajttal és vért kakilt. Úristen! De miért? Mert ő jobban tudja vagy mér csinál ilyet valaki? na hát én a lányomat soha nem fogom otthagyni náluk mert az én anyósomnak vannak/ voltak hasonló húzásai. Még jó hogy életben maradtak a gyerekei.
2015. jún. 1. 15:40
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok

Nálunk volt az anyósom vendégségben és itthon etette meg a sajttal, csak másnapra ért oda ahol kifejtette a hatását. Állítólag a bélbolyhokat irritálja a tejfehérje.

Hát tiltakozott, hogy nem ő a hibás, az orvos meg hülye, mert az ő korában nem volt ilyen betegség.

Az orvos viszont azt mondta hogyha véres a széklet, ez az első amire gyanakodni lehet.

2015. jún. 1. 16:17
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Úgy hogy marad a harc :) kedves kérdező :)
2015. jún. 1. 16:20
 19/41 A kérdező kommentje:
Hát igen. Marad. :)
2015. jún. 1. 16:28
 20/41 anonim ***** válasza:
még tiltakozott? meg,hogy nem volt olyan betegség???? uh....hogy bírod elviselni :s ez nem állapot,hát nyugodt szívvel ott se hagyhatod így. legalább annyi lenne benne,hogy belássa a hibáját. én is úgy félek,hogy nehogy majd ilyeneket adjanak neki.egyenlőre szopik,én tartom a diétát,ezerszer elmondtam mit nem ehetek, 2x küldtem át listát róla,de mégis állandóan olyan dolgokat küld amiket nem lehet. oké,nem kell mindent fejből tudnia,akkor te is tudod,olyanban is van tej,amiről nem is gondolnád. de könyörgöm,hát a tejberizs??? józan paraszti ész kell hozzá,hogy tudja van benne tej.főleg ha ő csinálta. meg túrórudi?? oké,rendes tőle,hogy átküldi,de már 2 listát írtam mit nem lehet,és már mondtam is nekide csak legyint rá. én tudom mit nem lehet,nem is eszem. de félek,hogy nehogy neki adjon majd ilyeneket. én azt hittem,ha mégis enne ilyet esetleg hányingere lesz,vagy hányni fog,de,hogy vért is kakilhat az eszembe se jutott. remélem addigra megérti mit nem lehet.nem lennék a helyedben :-(
2015. jún. 1. 16:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!