12 és fél hónapos kisfiam még nem állt fel. Hasonló helyzetben lévő anyukák írnátok?
Járni tudtommal nem 16, hanem 18 hónapos korig kell.
Én voltam a mintapéldája a last minute mozgásfejlődésnek. Mindig épp megvolt az időpont az orvoshoz, hogy nem fejlődök jól és másnap megcsináltam a hiányzó mozgásformát. De mindig, mindent a legutolsó pillanatban. Anyám odaadta a régi kiskönyvemet, amikor gyerekem született - így abból is tudom a véghatáridőket, hiszen mindent pont akkor csináltam.
30 év elteltével nem érzek semmilyen hátrányt belőle, jó tanuló voltam, könnyen boldogultam bármivel az életben. Hosszútávú hatása nem lett nálam a késői mozgásfejlődésnek.
Sőt, 3 évesen valahogy olvasni is megtanultam, szüleim számára mai napig rejtély, hogy hogyan csináltam.
Ebben az esetben jó ha megnézi szakember. Fejlődésneurológus, ortopédus, gyógytornász. Ők fognak ebben határozni. Ha a neurológus nem talál fejlődési eltérést, az ortopédus rendben találja izomzatilag, csontozatilag, akkor lehet várni.
Ha bármilyen eltérés van, akkor azt kell kezelni.
Így nem lehet kijelenteni, hogy minden rendben, de azt sem, hogy valami baj lenne. Nézze meg szakember, aki nem csak a gyógytornász önmagában!
az izmok megerősödése, és egyensőlyérzékelés kell csak hozzá!!
nagyon ajánlom a rugós hintát és hintáztatást plusz egyéb gyensúlygyakorlatokat és minél többet másszon otthon, ne a kiságyban legyen!
Szia!
A fiam 30án lesz 1 éves.
10,5 hónaposan kezdett kúszni,négykézláb hintáztatja magát, pár napja ül fel egyedül és tegnap kezdett felállni a bútorok mellett, viszont még nem mászik, ez a legnagyobb bajom.
Neurológus azt mondta minimálisan hypotón.
Járjatok gyógyúszásra(NEM babaúszás), neurológus tud adni javaslatot, úgy még a felét a tb fizeti is.
Járunk egyhéten 3szor gyógytornára, azt mondták ha akarna tudna mászni, de annyira tiltakozik, hogy azért sem, mostanában egyébként is nagyon akaratos, megcsinál minden feladatot de közben ordít.
Én mondtam a gyógytornásznak, hogy így lesz vagy másfél éves mire járni fog, erre Ő azt mondta: És akkor mivan? Nem marad le semmiről. Csakhát a nagylány 10 hónaposan stabilan járt.
Mondjuk a fiam csak 40 mp-es lélegeztetés után sírt fel, ami az izmok szempontjából soknak számít, az agyával nincs baj, csak gyengébbek az izmai.
Ja, és azt mondta a gyógytornász, nagyon szépen kér, kettő dolgot ne tegyek:
1.NE tegyem bébikompba.
2. NE vezessem kézen fogva, attól nem tanul meg hamarabb járni, ezzel csak hátráltatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!