Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Több kérdésem is felmerült,...

Több kérdésem is felmerült, kezdő anyukaként, adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés

Akinek keveset alszik a babája, annak nyűgösködik is? Mivel tudjátok lefoglalni? Nem marad meg a pihenőszékben, pedig akkor én is tudnék itthon megcsinálni dolgokat.

Ha éhes maradna szopi után, akkor is bealudna? Már nem tudom, hogy miért nem alszik, mert éhes marad, vagy csak úgy?

Egyre kevésbé tudom betenni a kiságyába úgy, hogy ne ébredjen fel. Már úgy érzem, hogy én csinálok valamit rosszul. 3,5 hetesek vagyunk. Rajtam jót alszik, ma délután is együtt aludtunk, de ez nem lehet rendszer.

Szépen fejlődik, pisis, kakis pelus is van elég, szóval elméletileg elég tejem van.

Kezdek feszült lenni, az meg nem jó. Ébredés után is annyira tud sírni, hogy folyik a könnye, de muszáj tisztába tennem is, szinte minden kajcsi után van kakis pelus, kajcsi után meg visszabukná, azért nem akkor teszem tisztába.

Mit csináljak másként?

2010. febr. 25. 20:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szia! Én is kezdő anyuka vagyok, 3,5 hós a babám, és egy csomó mindenben bizonytalan, mint te, teljesen átérzem a helyzeted.. Egy dolog viszont nálunk nagyon bevált, az, hogy etetés után pelenkázunk, és nem előtte. Egy hónapig én is előtte pelenkáztam, mert a kórházban azt mondták, hogy így kell, egészen addig ordítás volt minden alkalommal. Amióta utána csinálom, azóta vigyorgás és játék. Ég és föld. Annyi, hogy büfiztetem egy kicsit etetés és pelenkázás között, és közben előfordul, hogy kakil, és mivel már a teli pelusra nyomja az anyagot, ezért kifut a kaki, lehet öltöztetni is. Naponta egy garnitúra ruhánk erre rámegy, de van, hogy 3-4 is, de nem érdekel, a lelkibéke a legfontosabb. Folttisztító a többit megoldja. Azóta rájöttem, hogy a kórházban azért mondták, hogy előtte pelenkázzunk, hogy ne kelljen annyi ruhát mosniuk :)
2010. febr. 25. 21:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

:) Szia!Nem csak az éhség miatt sírnak a kicsik ilyen fiatalon.A pocak,az időjárás is lehet,és a feszültséged is rá ragadhat.Ne gondolj rögvest arra hogy kevés a tejed,az kiderül ha a súlygyarapodás nem megfelelő.Természetesen furcsa neki nélküled,hiszen veled volt 9 hónapig,ne várd hogy megértse mire való a kiságy.Vannak nagyon jó kis hordozó kendők,oldalt lenyithatós kiságyak,felszerelhető altatásra alkalmas hinta ágyak amik segíthetnek hogy az otthoni teendőidet ellásd.Ha sír a kicsid te rögvest csillapítani akarod a bánatát, ez egy anyai ösztön amin ha sikerül felül kerekedned akkor tisztán rálátsz az ő problémájára is,és a feszültség is elmúlik amit érzel.Nem kell rögtön kikapni az ágyból ha sír,csak szépen lassan,és sorban végig nézni: éhes? tele a pelus? láza van? fázhat?melege van?(a tarkón és a pocakon érezheted) hasa fáj?(ilyenkor felhúzza a lábát sírás közben) fényre van szüksége? vagy a csend zavarja?...szóval sok gondja lehet egy 3,5hetes picinek.Idővel megtanulod felismerni mikor, miért sír.

Nagyon ügyesen teszed tisztába,így tényleg nem bukja vissza a hamit,de azért ébredés után ne siettesd a pelus cserét.Előbb vígasztald meg,sétálgass vele, mutass neki színes érdekes dolgokat.Nem csak a cici vígasztal!és nem lesz semmi baj ha csak 20 perc mulva kap tiszta pelust.Nem lehet hogy a pelus cserét sem tűri jól? Talán minél gyorsabban akarod kicserélni alatta?szerintem ez nem tetszik neki.

Szóval élvezd a babás-mamás időszakot, mert soha többé nem jön vissza ,és fogadd el, hogy bizony csak az anyukák modern világa fejlődik, de a babáké nem,ők éjjel nappal az anyukájukra csimpaszkodva éreznék jól magukat.Nyugi, mindent remekül csinálsz!

2010. febr. 25. 22:03
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a hozzászólásokat! Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz anyának lenni! A szopizástól kezdve az alvásig, semmi sem egyszerű.
2010. febr. 25. 22:35
 14/15 anonim ***** válasza:

szia! Hasonló cipőben jártam/járok. Az evésről annyit, hogy igen, bealhat akkor is, ha éhes. Az én babám az első 2 hétben négyszer evett és rengeteget aludt. Azt hittem van tejem, de kiderült, hogy nagyon kevés. A gyermekorvos mondta utólag, hogy leeshet a vércukorszintje, és attól aluszékonyabb lesz. Mikor elkezdtem hozzátáplálni, kétszer annyit evett, mint előtte. Nagyon megijedtem utólag, hogy majdnem nagyon rosszat tettem a babámnak.

Az ölelő reflex az én babámnál is előjött, ha megpróbáltam letenni, de rendszerint csak megébredt és azonnal vissza is aludt. 6 hetes kismamckó anyukája

2010. febr. 26. 08:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem akkor volt hiszti, ha éhes és/vagy álmos volt a lányom.

Szerintem elalszik a gyerek éhesen is, de gyorsan felébred, legalábbis nálunk ez volt. 4 hónaposan apadt a tejem, és a gyerek az éhségtől aludni nem tudott, a fáradtságtól meg rendesen szopni. 1x pótoltam táppal, kialudta magát, 2 nap múlva volt tejem.

Nálunk is mumus a kiságy. Felébredt és nem aludt vissza.

Csak a vigasz kedvéért. Az első 2-3 hónapban minden szopi min. 40-60 perc volt, sokszor bele is aludtunk, jókat pihentünk, néztük egymást, "beszélgettünk". Most már 9 hónapos lesz és a mai napig este a hasamon alszik el. Meg nappal is. Ettől megnyugszik. Egyszer majd leszokik erről is, de most ennek van ideje úgy látom.

Hasfájás? Nem lehet, hogy ezért sír? Masszázs, babamosoly tea nálunk beváltak.

Úgy csinálj mindent, ahogy az ösztöneid súgják, figyelj erre, hidd el, annál jobb nincs. Bízz magadban! Ez a legfontosabb leckéje az anyaságnak szerintem: megtanulni elhinni, hogy az a jó a gyerekednek, ahogy te érzed.

2010. febr. 26. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!